איך לבחור אוזניות אלחוטיות מושלמות עבורכם?
מכל הגדג'טים שמשפיעים על איכות החיים, אוזניות נמצאות די קרוב אם לא בראש הרשימה. אנחנו רצים איתן על האוזניים, לוקחים אותן למיטה, אנחנו מרכיבים אותן על רכבות ומטוסים – חלקינו אפילו אוכלים, שותים והולכים לישון עם אוזניות. הנקודה שלנו? זוג אוזניות טוב יכול לשפר את איכות החיים שלכם וזוג לא כל כך טוב? קצת פחות.
אז המשיכו לקרוא ונעזור לכם להבין כיצד לבחור את האוזניות הטובות ביותר עבורכם.
אין קיצורי דרך בחיים, אבל במאמר הזה דווקא יש
אם אתם הולכים לקרוא רק דבר אחד, קראו את זה.
לפניכם הדברים החשובים ביותר שאתם צריכים לשאול את עצמכם כאשר אתם בוחרים את זוג האוזניות הבא שלכם, בנקודות.
- איך תשתמשו באוזניות? אתם מחפשים אוזניות שלא נופלות כשאתם רצים? או אוזניות שחוסמות את העולם על מטוס עמוס אנשים? הנקודה: האופן בו אתם מתכננים להשתמש באוזניות שלכם ישפיע על הסוג שכדאי לכם לקנות ויש מספר סוגים.
- איזה סוג אוזניות את רוצים? אוזניות על האוזן נחות על האוזניים שלכם, בעוד אוזניות מעל האוזן מכסות את האוזן כולה. למרות שאוזניות בתוך האוזן הן לא הכי טובות מבחינת איכות שמע, אתם יכולים לעשות איתן כושר – והן לא יפלו.
- אתם רוצים אוזניות חוטיות או אלחוטיות? חוטיות = אות עוצמתי ומלא, תמיד, אבל אתם נשארים כבולים למכשיר שלכם (פלאפון, MP3, מחשב וכו'). אלחוטיות = אתם חופשיים לנוע ולרוץ, אפילו לרקוד לצלילי המוסיקה האהובה עליכם, אבל לפעמים האות לא 100%. (למרות שרוב האוזניות האלחוטיות מגיעות עם כבל, כך שאתם נהנים משני העולמות).
- אתם רוצים אוזניות פתוחות או אטומות? אוזניות אטומות אוטמות למעשה את האוזניות מהעולם החיצון. אוזניות פתוחות מגיעות עם חורים או פתחים מיוחדים כדי שתוכלו לשמוע מה קורה סביבכם. עצמו את העיניים והזוג הראשון ידאג שתישארו בתוך העולם שלכם, עם שום דבר מלבד מוסיקה. הסוג השני משמיע את המוסיקה שלכם, אבל לא מנתק אתכם מהעולם, קצת כמו לשמוע מוסיקה במערכת.
- בחרו מותג אמין. אספנו עבורכם את הדגמים הטובים ביותר בשוק מבית המותגים הטובים ביותר.
- רכשו רק מיבואן רשמי. וקבלו אחריות יצרן, שירות ותמיכה.
5 שלבים לבחירת האוזניות הנכונות
שלב 1: החליטו איך אתם מתכוונים להשתמש באוזניו.
האם תשתמשו באוזניות שלכם בעוד אתם מטיילים, יושבים בחדר העבודה או מתאמנים בחדר הכושר? או אולי כל השלושה? סוגים שונים של אוזניות יספקו צרכים שונים למצבים שונים – והמשך המדריך הזה יעזור לכם לזהות את הסוג הטוב ביותר עבורכם.
שלב 2: בחרו את סוג האוזניות הנכון עבורכם.
הבחירה החשובה ביותר מכולן.
לפני שניגע בווריאציות אלחוטיות, ביטול רעשים, מאפיינים חכמים וכדומה… אתם צריכים להחליט מהו סוג האוזניות המועדף עליכם, אז בואו נעשה את זה. הגרסאות הבסיסיות ביותר של סוגי אוזניות הן: אוזניות מעל האוזן (Over-Ear), אוזניות על האוזן (On-Ear) ואוזניות בתוך האוזן (In-Ear).
אוזניות מעל האוזן (Over-Ear)
הגדולות ביותר מבין השלוש, אוזניות מעל האוזן מקיפות או מחבקות אותה ונשארות במקומן באמצעות הפעלת לחץ על אזור הרקות והלסת העליונה. אוזניות מעל האוזן הן האוזניות הקלאסיות והמקוריות, והן מגיעות בשתי גרסאות: פתוחות וסגורות.
אוזניות סגורות שומרות כמובן את המוסיקה שלכם בפנים, מונעות מאנשים אחרים סביבכם לשמוע מה שאתם שומעים, בעוד לאוזניות פתוחות יש פתחים שמאפשרים לקולות מבחוץ להיכנס ולצאת.
אוזניות על האוזן (On-Ear)
אוזניות על האוזן הן לרוב קטנות וקלות יותר מאוזניות מעל האוזן והן נשארות במקומן על ידי הפעלת לחץ על האוזן עצמה. גם אוזניות על האוזניות מגיעות בגרסאות פתוחות וסגורות, אבל תמיד ייתנו לכם סאונד מקיף יותר מאוזניות מעל האוזן.
אוזניות בתוך האוזן (In-Ear)
לרוב נקראות אירבודס (earbuds), אוזניות בתוך האוזן הן הקטנות ביותר מבין השלוש ונכנסת לתוך תעלת האוזן. הן גם נמצאות בכל מקום בימינו, הודות לחברת Apple שכוללת זוג עם כל iPhone והאיירפודס שפחו או יותר השתלטו על העולם. יש הרבה מה לאהוב באוזניות בתוך האוזן (וגם הרבה לא לאהוב), אבל אנחנו מוכנים להתערב שיש לכם לפחות זוג אחד במקום כלשהו בבית.
שלב 3: אוזניות פתוחות או סגורות?
אוזניות סגורות
באוזניות אלה אין שום חורים או פתחים והמבנה כולו בנוי כדי לחבוק את האוזן שלכם. (החלק שנוגע בפנים שלכם ואוטם את החלל בין האוזן שלכם לעולם החיצון הוא כמובן עשוי מחומר רך ומרופד.) והרמקולים ממוקמים באוזנייה בצורה ששולחת (או מכוונת) את כל הצלילים היישר אל תוך האוזן שלכם. מדובר בעיצוב הנפוץ ביותר שאפשר למצוא בכל סוגי האוזניות (אוזניות מעל אוזן, על אוזן ובתוך אוזן).
עצמו את העיניים ותשמעו להקה שלמה מנגנת בהופעה חיה בתוך הראש. בינתיים, האדם שלצידכם לא שומע דבר. שורה תחתונה: עם אוזניות סגורות אתם בעולם משלכם. פשוט הוסיפו טכנולוגיית ביטול רעשים והעולם שלכם יהיה הרחק הרחק מהעולם האמיתי.
אוזניות פתוחות
אתם רואים את הפתחים והחורים? עם הרמקולים חשופים לעולם החיצון (בניגוד לאוזניות שנכנסות לתוך האוזן), הסאונד עובר ונותן לאוויר להיכנס ולצאת מהאוזן. מה שיוצר צליל מלא יותר ומעין אשליה של מערכת סטריאו באוזן שלכם. יש האומרים שזו דרך טבעית יותר ופחות מאולצת לשמעית מוסיקה. ואם נצמד לאנלוגיית ה"כמו לשמוע להקה בהופעה חיה", הפעם אתם במושב המנצח או על הבמה, יחד עם שאר הנגנים.
כולם סביבכם ישמעו את המוסיקה שאתם שומעים כתוצאה מכך, כך שהן לא אידיאליות למקומות ציבוריים כמו הרכבת או במטוס. המקומות הטובים ביותר לשמוע מוסיקה עם אוזניות פתוחות הם: בבית או במשרד שלכם (ליד עובדים מבינים במיוחד שלא יהיה להם אכפת לשמוע את המוסיקה שלכם כמובן).
אז עכשיו אנחנו מקווים שאתם יודעים איזה סוד אוזניות אתם מעדיפים והאם אתם מעדיפים אוזניות פתוחות או סגורות, אפשר להמשיך.
שלב 4: חוטיות או אלחוטיות?
הבחירה די קלה, אבל אנחנו חושבים שזה גם עניין של העדפה אישית.
בתור התחלה, קצת היסטוריה: היה היה פעם אדם שהמציא את הבלוטות' ואז מישהו אחר שם את הבלוטות' בזוג אוזניות (ובעצם המציא את זוג האוזניות האלחוטיות הראשון בעולם) ולמרות שזה אכן היה רעיון נהדר, עדיין הייתה בעיה אחת גדולה: מוסיקה באוזניות בלוטות' דור ראשון נשמעה פשוט נורא.
זה היה פעם. היום זה סיפור אחר. היום אוזניות בלוטות' אלחוטיות הן פשוט מצוינות, איכות הסאונד כמעט לא ניתנת להבחנה מגרסאות חוטיות. ויש לכם שני סוגים שונים לבחור מבינהם: אלחוטיות (wireless) ואלחוטיות אמיתיות (truly wireless).
לאוזניות אלחוטיות יש כבל שמחבר בין שתי האוזניות. לאוזניות אלחוטיות אמיתיות, אין שום כבלים או חוטים שמחברים בין האוזניות וגם לא כאלו שמחברים למקור מוסיקה. פשוט אין שום כבלים, הבנתן את הרעיון.
אנחנו יכולים להתחיל למנות את היתרונות שמגיעים עם אוזניות אלחוטיות – תחושת החופש, אין צורך להיות כבולים פיזית למכשיר וכדומה – אבל בשביל מה? זו בהחלט החלטה שלא דורשת יותר מדי מחשבה: אם אתם יכולים להרשות לעצמכם אוזניות אלחוטיות, קנו אותן. אחרי הכל, כמעט כל זוג של אוזניות אלחוטית היום מגיע גם עם כבל, כך שאתם יכולים ליהנות משני העולמות.
אחרי שזה נאמר, יש עדיין שתי סיבות עיקריות למה כדאי לקחת בחשבון אוזניות חוטיות. הראשונה: אם אתם מוזיקאים רציניים, טכנאי סאונד וכדומה, אתם תרצו לקנות אוזניות חוטיות עבור איכות הסאונד הגבוהה יותר והצליל הטוב יותר.
הסיבה השנייה היא: חיי בטרייה. בלוטות' מרוקן בהתמדה את הבטרייה שלכם ואתם אף פעם לא יכולים לצפות מתי הסוללה תיגמר (למרות שאתם יכולים לצפות ל-10 עד 2- ומשהו שעות של מוסיקה מרוב הדגמים האלחוטיים).
שלב 5: ביטול רעשים.
לשמוע או לא לשמוע? זאת השאלה.
סביר להניח שאם הגעתם עד לכאן, כבר בחרתם את סוג האוזניות המועדף עליכם: מעל האוזן, על האוזן או בתוך האוזן. לאחר מכן בחרתם אוזניות פתוחות או סגורות. ואז, שקלתם את היתרונות של טכנולוגיה אלחוטית מול חוטית. ועכשיו, טכנולוגיית ביטול רעשים.
פעם ב-1978, חברה מבטיחה בשם בוש (Bose) הפכה לגרסת ה-NASA של שוק האוזניות עם טכנולוגיה מתקדמת ומתוחכמת לביטול רעשים שתזקק ל-11 שנים כדי להפוך למושלמת. היום, הטכנולוגיה הזו הרבה יותר טובה ולמעשה, הגרסה של חברת Sony כל כך טובה, עד שאתם עלולים לחשוב שהם משתמשים בסוג ש כישוף או קסם כלשהו.
הסיפור האמיתי כאן: יש שני סוגים שונים של טכנולוגיית ביטול רעשים לאוזניות ושניהם פועלים כדי לבטל את הרעש שסביבכם (כמו נביחות הכלב המעצבן של השכן או ילדים שצופים בסדרה רועשת בסלון) כך שתוכלו להתרכז במוסיקה שלכם. "ביטול רעשים אקטיבי" היא מתודולוגיה חדשה בה רעשים לא רצויים מסולקים באמצעות צלילים שנוצרים במיוחד כדי לבטל אותם. "ביטול רעשים פאסיבי" הוא זול יותר, לא דורש כוח ומשתמש בטכניקות בידוד והפרדה כדי למנוע רעשים לא רצויים.
מספיק עם סיפורי הרקע, עכשיו לעניין:
אם לא רכשתם אוזניות בשלוש השנים האחרונות, מצפה לכם הפתעה ממש נעימה. קשה לתאר מה ההבדל בין אוזניות איכותיות לכאלה שלא – מעול האוזן, על האוזן או בתוך האוזן – עם טכנולוגיית ביטול הרעשים החדשה ביותר בפנים. בין אם מדובר ברעש של מטוס צפוף או רכבת עמוסה, העיר בלילה, הזמזום של אנשי המשרד או אפילו רכבים שעוברים מתחת לחלון, הכל פשוט נעלם, ואתם נשארים לבד עם המוסיקה שלכם.