איך לבחור קורקינט חשמלי?
בחירת הקורקינט החשמלי הטוב ביותר בשבילכם זה דבר הכרחי מאוד- זו השקעה של ממש, אז אתם צריכים לבחור אחד שלא רק תרצו לרכוב עליו, אלא גם יענה על כל הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר. הקורקינט החשמלי הוא למעשה קרש צר וממונע שיכול להגיע למהירות של עד 25 קמ"ש, ולכן בטיחות הרכיבה צריכה להילקח בחשבון. אבל מהירות ובטיחות הם לא הדברים היחידים שתצטרכו לקחת בחשבון …
נכון, המבחר הגדול יכול לבלבל מאוד, אבל, כמו שהייתם בוחנים טוב טוב את הרכב שתרצו לרכוש לפני הקניה גם במקרה של קורקינט חשמלי, יש כמה דברים שחשוב שתבדקו. בשביל זה אנחנו פה. הכנו עבורכם רשימה שתעזור לכם לבחור את הקורקינט הבא שלכם.
מהות השימוש – לפני הכל, אפילו לפני שתחליטו על תקציב, אתם צריכים לחשוב למה ישמש אתכם הקורקינט. אם אתם מחפשים חלופה לרכב בתוך העיר כדי להגיע לעבודה כדאי לחפש דגם עם קיבולת סוללה גבוהה וביצועי מנוע חזקים במיוחד. אחרי הכל, לא תרצו להיתקע באמצע הדרך. לעומת זאת, אם אתם מתכננים להשתמש בו לסיבובים קלים באזור של הבית או לשימוש לעיתים רחוקות יותר, תוכלו לבחור בקורקינט פשוט יותר שיהיה, כנראה, גם זול יותר.
משקל נשיאה מקסימלי – מגבלת המשקל בקורקינט חשמלי נקבעת לפי יציבות המסגרת שלו. אמנם כל הקורקינטים החשמליים יוכלו לשאת משקל מבוגר, אך יהיו כאלו שיוכלו להגיע למשקלים גבוהים במיוחד. מומלץ לבחור קורקינט עם משקל נשיאה מקסימלי של 150 – 100 ק"ג. אל תשכחו שכנראה לא תעלו על הקורקינט בלי תיק, לפחות. אם תשתמשו בו לסיבוב קניות למשל, כדאי שהוא יוכל לשאת במשקל שלכם ושל הקניות.
משקל הקורקינט – את רוב הקורקינטים החשמליים תוכלו לקפל, מה שמקל על הנשיאה שלהם ממקום למקום. עניין המשקל מעט בעייתי, ככל שהקורקינט יכול לשאת משקל גבוה יותר, סביר להניח שהוא יהיה כבד יותר. לכן, חשבו האם אתם מתכוונים לסחוב אותו הרבה ביד. אם כן, כדאי לבחור את הקורקינט הקל ביותר שתוכלו להשיג ויהיה עם משקל נשיאה מתאים עבורכם.
טווח נסיעה מקסימלי – אחד הדברים החשובים ביותר שתצטרכו לבדוק הוא כמה זמן (או מרחק) תוכלו לנסוע בטעינה אחת מלאה של הסוללה. אתם תוכלו למצוא הבדלים משמעותיים בין הדגמים בכל הנוגע ליכולות הביצוע של הסוללה. זכרו להשוות בין נתונים זהים. בחלק מהדגמים הטווח יופיע בק"מ, באחרים הוא יופיע בזמן, לרוב בדקות. בחרו בקטנוע עם טווח הנסיעה הגבוה ביותר שעומד בשאר הדרישות שלכם. קחו בחשבון שככל שהטווח גבוה יותר, איכות הסוללה גבוהה יותר, מחיר הקורקינט יהיה יקר יותר.
סוללה – קיבולת הסוללה הולכת יד ביד עם טווח הנסיעה המקסימלי, שלרוב נע בין 40 דקות בדגמים הזולים יותר לכמה שעות בדגמים המתקדמים יותר. ככל שקיבולת הסוללה גבוהה יותר כך טווח הנסיעה יהיה ארוך יותר. בנוסף, תצטרכו לקחת בחשבון את השטח בו תיסעו. אם השטח ישר, גם סוללה חלשה יותר תעשה עבודה טובה. לעומת זאת, אם השטח כולל עליות מרובות, כדאי לבחור בסוללה חזקה יותר ולקח בחשבון שהזמן שהיא תוכל לשמש אתכם בנסיעה אחת יהיה נמוך ממה שמופיע על האריזה. עליות דורשות יותר עוצמה וכוח ולכן הסוללה תתרוקן מהר יותר.
שליטה, היגוי ובלימה – המהירות המרבית משתנה בין דגם אחד לשני אבל השליטה בהאצה והאטה במרבית הקורקינטים נמצאת בידית הכידון. ישנם כמה דגמים בהם השליטה על המהירות והעצירה נעשית באמצעות דחיפה ומשיכה של הכידון קדימה ואחורה בהתאמה. היתרון המשמעותי במערכת כזו היא בהאטה החלקה והעדינה שלה שעוזרת למנוע עצירה פתאומית. בשני המקרים מומלץ לחפש דגם שיש בו בקרת מהירות, כזו שמאפשרת לשמור על מהירות נסיעה קבועה.
גלגלים – כשבודקים גלגלים צריך לבדוק שני דברים, סוג הצמיג והקוטר שלו. קיימים שני סוגים עיקריים של צמיגים, האחד הוא צמיגי גומי מלא עם פלסטיק, בהם יש פחות סיכוי לפנצ'רים אבל הנסיעה תהיה פחות חלקה במשטחי נסיעה לא ישרים כמו אבנים משולבות ובורות בכביש ויש להם סכנת החלקה גבוהה יותר במשטחים רטובים. במקרה הזה, כדאי לדאוג לבולמי זעזועים איכותיים שיטשטשו ככל הניתן את המהלומות. הסוג השני של הצמיגים הם צמיגי גומי ללא פנימית (Tubeless). אלו חשופים יותר לפגיעות ופנצ'רים אך הנסיעה בהם חלקה, רכה ונוחה יותר. קוטר הגלגל גם הוא חשוב. ככל שהקוטר גדול יותר, הקורקינט יהיה יציב יותר. הקוטר הממוצע נע בין 8 ל-12 אינץ'.
מנוע – המנוע של הקורקינט מחובר לסוללה שמפעילה אותו. ככל שהמנוע חזק יותר, כך חוויית הנסיעה תהיה טובה יותר. בישראל, החוק מגביל את הספק המנוע ל-250 וואט כך שזהו המנוע החזק ביותר שתוכלו לרכוש. בחנו היטב את השילוב בין סוללה עם הספק גבוה ומנוע חזק. כך תוכלו להבטיח שהקורקינט שלכם יוכל לקחת אתכם לכל מקום בקלות.
תוספות ועיצוב – כל חברה מנסה לייצר את הקורקינט האטרקטיבי ביותר ואתם רק מרוויחים מזה. בדקו את כל התוספות והחידושים שמגיעים עם הקורקינט. חלקם בעלי צג דיגיטלי שיראה לכם את מהירות הנסיעה, מצב הסוללה, מרחק ועוד, דרכו תוכלו לשלוט בתכונות שונות של הקורקינט. אחרים יגיעו גם עם אפשרות חיבור לאפליקציה ייעודית שמאפשרת בקרה ושליטה על אופציות שונות שהקורקינט מספק. יש דגמים שמגיעים עם תיקי נשיאה, כך שאם אתם מתכננים להסתובב עם הקורקינט הרבה על הידיים, כדאי לשקול לבחור אחד כזה שיקל עליכם את המשא. לבסוף, בחרו את העיצוב היפה ביותר לדעתכם. המגוון כל כך גדול, שאחרי שצמצמתם את האפשרויות, עדיין תוכלו למצוא אחד עם עיצוב שימצא חן בעיניכם.
תקציב – בחרו קורקינט שעומד בתקציב שלכם. מחירי הקורקינטים מגיעים בטווח מאוד רחב. הזולים יותר נמכרים בסביבות 100 שקלים. אלו יהיו קלים יותר, קטנים יותר ובסיסיים יותר. הקורקינטים היקרים יותר יכולים לעבור את סף ה- 10,000 שקלים ואלו יהיו משוכללים יותר, בעלי תוספות מתקדמות במיוחד באיכות בנייה גבוהה.
עכשיו, כשיש לכם תמונה קצת יותר ברורה לגבי קורקינט חשמלי, יהיה לכם הרבה יותר קל לבחור את הקורקינט החשמלי הטוב ביותר עבורכם. חשבו על כל המשתנים ובדקו עם עצמכם מה מהדברים הם הכרחיים עבורכם ועלמה תוכלו להתפשר. והכי חשוב, זכרו לנסוע בבטיחות. שתהיה לכם נסיעה טובה.