אוהבים מוזיקה? חשובה לכם איכות הצליל? כשאתם צופים בסרט אתם רוצים להרגיש כאילו אתם בקולנוע עם חווית שמע שמקיפה אתכם אבל אתם לא רוצים שהחדר שלכם יהיה עמוס ברמקולים שמחוברים לכל הקירות ומכערים את החדר. מקרן קול מודרני יספק לכם בדיוק מה שאתם צריכים ובמראה מינימליסטי ומהוקצע.
איך לבחור את מקרן הקול הטוב ביותר בשבילכם?
בעידן בו הטלוויזיות הולכות ונהיות דקות יותר, לעיתים קרובות איכות הצליל שלהן הולך בעקבותיהן. הסיבה לכך היא פשוטה למדי: ככל שהטלוויזיה דקה יותר יש פחות מקום למערכת סאונד חזקה. למען ההגינות נאמר שאיכות הצליל השתפרה מאוד בטלוויזיות היקרות יותר בשוק – אך רוב הטלוויזיות עדיין לא נשמעות טוב כמו שהן נראות.
איכות הסאונד הבוקעת מהטלוויזיה יכולה בהחלט להספיק לכם כדי להתעדכן בחדשות או במי צעק על מי בבית ה"אח הגדול", אבל כדי לצפות בסרט אקשן איכותי עם סאונד ברמה גבוהה, כדאי לתת קצת תמיכה לרמקולים של הטלוויזיה.
אחת האפשרויות הפופולריות היום היא לצרף מקרן קול. זו תוספת קלה יחסית ופחות יקרה ממערכת סראונד שלמה. מקרן קול מכיל מספר רמקולים בקופסא דקה אחת שתשפר פלאים את איכות הסאונד לצפייה. אתם רק צריכים לחבר אותו לטלוויזיה שלכם, וזהו.
אבל לפני שתמהרו לרכוש מקרן קול, יש כמה דברים שכדאי לכם לדעת ולקחת בחשבון. גודל יהיה כנראה הדבר הראשון שתחשבו עליו. הרי ברור שהמקרן צריך להתאים לגודל הטלוויזיה והמיקום שלו בתוך מזנון הסלון. ובגלל שמקרן הקול הוא חלק מהלב הפועם של מערכת הקולנוע הביתית שלכם, הוא צריך להראות טוב ולהתאים לסגנון הכללי של הבית. אבל זה ברור שהעיצוב שלו זה לא הדבר היחיד, ובטח לא החשוב ביותר שצריך להכיר לפני הרכישה.
חשוב לנו לעזור לכם לבחור מקרן שייתן לכם את התוצאות האופטימליות לסאונד מושלם ואנחנו יודעים כמה מסובך זה יכול להיות לפעמים. כל כך הרבה מבחר שאפשר ללכת לאיבוד. הנה כמה דברים שכדאי לכם לדעת ולשאול את עצמכם לפני שתבחרו מה לקנות.
כמה ערוצי סאונד אתם רוצים? או במילים אחרות, איזו רמת שיפור תרצו להשיג.
אם אתם רק רוצים לשפר במעט את הצלילים שבוקעים מהטלוויזיה, מקרן קול עם 2.1 ערוצים, או במילים פשוטות, 2 רמקולים קדמיים וסאבוופר נפרד, יעשו את העבודה. אבל אם אתם רוצים צליל היקפי אמיתי, עם תחושת סראונד מלאה, חפשו מקרן קול עם רמקולים אחוריים, כמו ה- Samsung HW-N950 שנמצא פה ברשימה. הרבה מהיצרניות המובילות בשוק מאמצות את Dolby Atmos – טכנולוגיית סראונד שנועדה לדמות את האודיו בתלת מימד המופלא שאתם אוהבים לשמוע כשאתם הולכים לראות סרט בקולנוע.
ההבדל הגדול בין ה- Dolby Atmos, לסראונד המסורתי והרגיל הוא שב- Atmos תשמעו צלילים שזזים למעלה ולמטה ולא רק מצד לצד, מה שמאפשר לכם להיות שקועים, ולהיכנס ממש לתוך הסרט, במיוחד כאשר יש את אפקטי הסאונד של סרטי הפעולה הטובים והמוכרים. קיימים היום כבר הרבה מקרני קול שתומכים Dolby Atmos, כולל Sony HT-ST5000 ו- Yamaha YSP-5600, ועוד.
אל תקפצו מעל הפופיק – בחרו תקציב תואם לצורך וליכולת שלכם
אם אתם מתכוונים להשתמש במקרן קול רק כתומך או תוספת קלה לסאונד של הטלוויזיה, תבחרו בדגם זול יחסית, ובלי תוספות שיהיו מיותרות עבורכם ולא תעשו בהם שימוש. גם מקרן קול פשוט יהיה שדרוג לסאונד הקיים בטלוויזיה. אם לעומת זאת, אתם מחפשים תחליף ראוי למערכת סראונד, ואתם יודעים שתפיקו את המיטב ממה שיש למקרן קול משוכלל ויקר יותר להציע, לכו על זה. אבל תזכרו תמיד להגדיר תקציב מראש. גם בין הדגמים היקרים והמשוכללים יותר תוכלו למצוא את זה שיעמוד בתקציב שלכם.
מיקום מקרן קול והסביבה שלו
רוב מקרני הקול הם קופסא ארוכה ודקה יחסית שתוכלו לתלות על הקיר או להניח על מדף מעל או מתחת לטלוויזיה. כשתחליטו על המיקום בדקו שהמקרן לא מפריע לממיר או לעינית של הטלוויזיה עצמה. ואם לא די בכך, אתם צריכים גם לקחת בחשבון את גודל החדר או החלל שבו יהיה ממוקם המקרן וגם את המרחק מאזור הישיבה. אם מדובר בחדר קטן אז מקרן קול חוטי עם או בלי סאבוופר יעשה עבודה טובה, אבל אם מדובר בחלל גדול, כמו סלון, מומלץ לחפש מקרן קול עם סאבוופר כדי שייתן לכם את האקסטה באס ואפילו היינו ממליצים על מקרן אלחוטי, שתוכלו לחבר אותו בכל מיקום
יציאות, חיבורים וקישוריות
מקרני קול שונים מגיעים עם חיבורים ויציאות שונות שמתאימות לחיבורי שמע שונים. וודאו שהחיבורים של מקרן הקול תואמים את החיבורים שלכם לטלוויזיה או למערכת הסאונד שאליה אתם רוצים לחבר את המקרן. לא חשבתם שנשאיר אתכם עם סימני שאלה, נכון? החיבורים שתוכלו למצוא במקרני הקול:
HDMI
בחלק מהמקרנים יש כניסת HDMI אחת או יותר ואולי תהיה להם גם יציאת HDMI לטלוויזיה, מה שיאפשר לכם להשתמש במקרן קול כדי לעבור בין אפשרויות הווידאו בטלוויזיה. חיבורי HDMI רבים תומכים היום ב- ACR, שמאפשר לטלוויזיה לשלוח אודיו בחזרה למקרן קול, וזה פותר אתכם ממערכת של כבלים מיותרים. בכבל אחת בלבד אתם מחברים את כל מה שנחוץ לסאונד מושלם. אם אתם מתכוונים לחבר נגן Blu-ray או נגן Blu-ray Ultra HD עם אפשרות לווידאו תלת-מימד או שידורי K4, ודאו שלמקרן קול יש את המאפיינים המתאימים כדי שתוכלו להשתמש באופציות האלו בטלוויזיה שלכם.
Bluetooth
יותר ויותר מקרני קול מגיעים עם תמיכה ב- Bluetooth, שמאפשר לכם לשדר מוסיקה ממכשירים ניידים (טאבלטים, טלפונים או מחשבים) באופן אלחוטי לרמקול של המקרן. למתקדמים יותר, תהיה תמיכה דו כיוונית של Bluetooth שתאפשר לכם לשדר מוסיקה ממקרן הקול לאוזניות האלחוטיות שלכם בתומכות בחיבורי Bluetooth.
כניסות שמע דיגיטליות
ברוב מקרני הקול יש לפחות כניסת שמע דיגיטלית אחת (אופטי או coax), כמו גם כניסות RCA (אדום-לבן) וכניסת AUX שמאפשרת חיבור של מכשירים שונים למקרן. בשנים האחרונות כניסות ויציאות שמע דיגיטליות אופטיות הפכו לנפוצות יותר מבין שני סוגי החיבורים.
Wi-Fi
חלק מהדגמים מגיעים עם Wi-Fi מובנה ומאפשרים לכם לגשת לשירותי מוסיקה מקוונים כגון Pandora ו- Spotify ישירות ממקרן הקול. ישנם גם כמה דגמים שיגיעו עם שקע אתרנט לחיבור קווי לרשת הביתית שלכם.
סטרימינג
תוכלו למצוא כמה מקרני קול שמציעים גישה לסרטים או תוכניות טלוויזיה משירותים כמו אמזון, ונטפליקס או לרשתות חברתיות כמו פייסבוק, טוויטר ו- YouTube. זה יתרון אם אין לכם טלוויזיה חכמה שיכולה לשדר לכם את הערוצים האלו.
תודו שלא חשבתם שיש כל כך הרבה אפשרויות במקרן קול. עכשיו שאתם יודעים על מה חשוב לשים לב, תדעו לענות לעצמכם על השאלות הנכונות ותוכלו להתאים לעצמכם את המקרן קול המושלם בשבילכם.
מה זה מקרן קול
מקרן קול או סאונד בר הוא מכשיר שמע חדשני שנועד לשפר את חווית הבידור הביתית שלכם. זהו מכשיר בידורית קומפקטי ומלוטש שניתן להרכבה בקלות על הקיר או למקם על מדף מתחת לטלוויזיה. בניגוד לרמקולים מסורתיים הממוקמים ברחבי החדר, מקרן קול משתמש בטכנולוגיה מתקדמת כדי ליצור אפקט סראונד וירטואלי מיחידה אחת.
באמצעות שילוב של רמקולים ואלגוריתמים לעיבוד קול, מקרן קול מסוגל להקרין גלי קול בכמה כיוונים, וליצור חווית שמע תלת מימדית. משמעות הדבר היא שתוכלו ליהנות מסאונד סוחף מבלי להזדקק למספר רב של רמקולים שיעמיסו את חלל המגורים שלכם.
בנוסף ליכולות הסאונד המרשימות שלו, סאונד בר מומלץ משמש גם כתוספת מסוגננת לעיצוב הבית שלכם. עם העיצוב המלוטש והמראה המינימליסטי שלו, הוא משתלב בצורה חלקה בכל חדר מבלי להסיט את תשומת הלב מהטלוויזיה שלכם.
כדי להעריך באמת את היתרונות של מקרן קול, חיוני לחבר אותו לטלוויזיה שלכם בצורה נכונה. זה כולל שימוש בכבל HDMI כדי לחבר את מקרן הקול ליציאת HDMI ARC (ערוץ החזרת שמע) של הטלוויזיה. זה מאפשר למקרן הקול לקבל אותות שמע מהטלוויזיה שלכם ולעבד אותם כדי ליצור חווית סאונד סוחפת, יש גם אפשרות לחבר מקרן קול למחשב הביתי שלכם וליהנות מסאונד איכותי ומהנה.
סימפוניה בבית
האם אי פעם חלמתם להכניס את הפאר והעושר של תזמורת סימפונית אל הנוחות של ביתכם? עם מקרן קול, החלום הזה יכול להפוך למציאות. מכשיר שמע חדשני זה נועד לספק חוויה דמוית סימפוניה ישירות בסלון שלכם.
דמיינו את עצמכם יושבים לאחור בכורסה האהובה עליכם, עוצמים עיניים ומועברים לשורה הראשונה של אולם קונצרטים. מקרן הקול משתמש בטכנולוגיית עיבוד אודיו מתקדמת כדי ליצור מחדש את העומק, הבהירות והאיכויות הסוחפות של הופעה חיה. בין אם אתם צופים בסרט, מאזינים למוזיקה או משחקים במשחקי וידאו, מקרן הקול מביא לחיים כל תו, פעימה ואפקט קול בדיוק ונאמנות מדהימים.
אחד ההיבטים המדהימים ביותר של מקרן קול הוא היכולת שלו ליצור חווית סראונד וירטואלית. באופן מסורתי, להשגת צליל היקפי אמיתי נדרשה התקנה מורכבת עם מספר רמקולים הממוקמים אסטרטגית ברחבי החדר. עם זאת, עם מקרן קול, תוכלו ליהנות מאותו צליל עוטף ללא צורך בכל אותם רמקולים. המכשיר משתמש באלגוריתמים חכמים כדי להקרין גלי קול בכיוונים שונים, שיוצרים תחושת מרחב ועומק שמקיפים אתכם.
יתר על כן, מקרן קול אינו מוגבל לחדר ספציפי או לתנוחת ישיבה. בניגוד לרמקולים מסורתיים שיש להם אזור מוגבל, מקרן קול מפזר את הסאונד באופן שווה בכל החדר, ומבטיח שכולם יוכלו ליהנות מאותה חווית אודיו סוחפת, ללא קשר למיקומו.
מדריך חיבור מקרן קול לטלוויזיה
חיבור מקרן הקול שלכם לטלוויזיה שלכם הוא תהליך פשוט שיכול לשפר מאוד את החוויה האודיו-ויזואלית שלכם. בצעו את ההוראות המפורטות הבאות כדי להבטיח התקנה חלקה:
1. התחילו בזיהוי יציאות השמע הזמינות בטלוויזיה שלכם. לרוב הטלוויזיות המודרניות יש יציאות HDMI ARC (Audio Return Channel), שהן אידיאליות לחיבור מקרן קול. אם לטלוויזיה שלכם אין יציאת HDMI ARC, אל תדאגו, אתם עדיין יכולים להשתמש באפשרויות פלט אודיו אחרות כגון יציאות אופטיות או אנלוגיות.
2. לאחר מכן, אתרו את יציאות כניסת השמע המתאימות במקרן הקול שלכם. יציאות אלו עשויות להיות מסומנות כ-HDMI ARC, אופטיות או אנלוגיות, בהתאם לדגם. וודאו שיש לך את הכבלים הדרושים לחיבור – HDMI, אופטי או אנלוגי, בהתאם ליציאות הזמינות.
3. חברו קצה אחד של הכבל הנבחר ליציאת השמע בטלוויזיה שלכם. אם אתם משתמשים ב-HDMI ARC, הקפידו לחבר אותו ליציאת HDMI ARC הן בטלוויזיה והן במקרן הקול.
4. חברו את הקצה השני של הכבל ליציאת כניסת השמע המתאימה במקרן הקול שלכם. וודאו חיבור מאובטח וחזק כדי למנוע הפרעות שמע.
5. לאחר שהחיבורים הפיזיים נמצאים במקום, הפעילו את הטלוויזיה ואת מקרן הקול שלכם. גשו לתפריט ההגדרות בטלוויזיה שלכם ונווטו אל הגדרות השמע. בחרו את אפשרות פלט השמע המתאימה, כגון HDMI ARC או אופטי, בהתאם לחיבור שלכם.
6. כווננו את הגדרות עוצמת הקול הן בטלוויזיה והן במקרן הקול כדי להבטיח שהן מאוזנות. זה יבטיח שפלט האודיו יהיה אופטימלי ומסונכרן.
7. בדקו את האודיו על ידי השמעת סרט, מוזיקה או כל תוכן אחר בטלוויזיה שלכם. כעת אתם אמורים לחוות איכות צליל משופרת דרך מקרן הקול שלכם.
איך מקרן קול עובד
מקרן קול משתמש בטכנולוגיה מתקדמת כדי ליצור חווית שמע כובשת. בניגוד לרמקולים מסורתיים שפולטים צליל מנקודה אחת, מקרן קול משתמש במערך של רמקולים הממוקמים אסטרטגית בתוך המכשיר. רמקולים אלה פועלים יחד כדי ליצור אפקט סאונד סראונד, המקיף אתכם בסביבת שמע תלת מימדית.
אחד המרכיבים המרכזיים במקרן קול הוא השימוש במספר דרייברים. דרייברים אלו אחראים להפקת תדרים וכיווני צליל שונים. על ידי תיאום קפדני של הפלט של מנהלי התקנים אלה, מקרן קול יכול לחקות את האפקט של מערך ריבוי רמקולים ללא צורך ברמקולים נוספים שיעמיסו על חלל המגורים שלכם.
הקסם טמון באופן שבו גלי קול עוברים מניפולציה ומכוונים. הדרייברים במקרן קול נועדו לפזר גלי קול בזוויות שונות, להקפיץ אותם מקירות ומשטחים כדי ליצור שדה שמע מקיף. טכניקה זו, המכונה beamforming, מאפשרת למקרן הקול לדמות ביעילות מערכת סאונד היקפית, ומספקת חוויה סוחפת יותר.
כדי לשפר עוד יותר את איכות השמע, מקרני קול משלבים לרוב טכנולוגיות מתקדמות לעיבוד אותות. טכנולוגיות אלו עוזרות לחדד ולייעל את פלט הצליל, תוך הבטחת בהירות, איזון ועומק. חלק ממקרני הקול תומכים גם בסאונד סראונד וירטואלי, המשתמש באלגוריתמים מתוחכמים כדי ליצור אשליה של צליל שמגיע מכיוונים שונים, גם ללא רמקולים פיזיים שמוצבים מאחוריכם.
בנוסף ליכולת האודיו שלו, מקרן קול מגיע לרוב עם תכונות נוחות. אלה יכולים לכלול קישוריות אלחוטית, המאפשרת לכם להפעיל אודיו מהסמארטפון שלכם או ממכשירים אחרים. מקרני קול מסוימים מציעים גם מגברים מובנים, ומבטלים את הצורך במקלט או יחידת מגבר נפרדים.
מדוע כדאי לשקול השקעה במקרן סאונד
השקעה במקרן קול יכולה לשפר מאוד את החוויה האודיו-ויזואלית שלכם בבית. להלן מספר סיבות משכנעות מדוע כדאי לשקול לבצע השקעה זו:
סאונד סוחף: מקרן קול מציע חווית צליל סוחפת יותר בהשוואה לרמקולים מסורתיים. עם היכולת שלו ליצור אפקט סאונד היקפי, תרגישו שאתם ממש באמצע האקשן בזמן צפייה בסרטים או משחקים.
פתרון חוסך מקום: מקרני סאונד מתוכננים להיות קומפקטיים ואלגנטיים, מה שהופך אותם לבחירה אידיאלית עבור אלה שרוצים לחסוך מקום בסלון או באזור הבילוי שלהם. עם מקרן קול, אתם יכולים להשיג אודיו באיכות גבוהה מבלי להעמיס על החלל שלכם עם מספר רמקולים.
התקנה קלה: חיבור מקרן קול לטלוויזיה שלכם הוא בדרך כלל תהליך פשוט. רוב מקרני הקול מגיעים עם אפשרויות קישוריות שונות, כגון HDMI או כבלים אופטיים, מה שמקל על שילובם במערך הקיים שלכם.
אפשרויות: מקרני קול אינם מוגבלים לשיפור השמע מהטלוויזיה שלכם. דגמים רבים תומכים גם בקישוריות בלוטות' או Wi-Fi, המאפשרים לכם להזרים מוזיקה באופן אלחוטי מהסמארטפון שלכם או ממכשירים אחרים. הרבגוניות הזו הופכת מקרן קול לתוספת חשובה לכל מערכת בידור ביתית. ואפילו יש אפשרות להתקין מקרן קול פטיפון.
שפרו את האזנה למוזיקה: אם אתם חובבי מוזיקה מושבעים, מקרן קול יכול לשדרג את חווית ההאזנה שלכם. עם טכנולוגיות עיבוד הסאונד המתקדמות שלו והיכולת לשחזר מגוון רחב של תדרים, מקרן קול יכול להחיות את השירים האהובים עליכם, ולאפשר לכם לשמוע כל פרט בבהירות ובעומק.
התכונות החדשניות במקרני הסאונד האחרונים
מקרני הקול העדכניים ביותר, כמו מקרני קול JBL מצוידים במגוון תכונות חדשניות המשפרות את חווית השמע ומספקות נוחות רבה יותר למשתמשים. מאפיין בולט אחד הוא הכללת טכנולוגיית סאונד סראונד וירטואלי. טכנולוגיה זו משתמשת באלגוריתמים מתקדמים כדי לדמות הגדרה מרובת רמקולים, ויוצרת חווית סאונד סראונד מרהיבה ללא צורך ברמקולים נוספים. עם צליל היקפי וירטואלי, אתם יכולים ליהנות מחוויית אודיו סוחפת יותר, בין אם אתם צופים בסרטים או משחקים במשחקי וידאו או בקונסולת משחק.
תכונה מרגשת נוספת במקרני קול מודרניים היא שילוב שליטה קולית. מקרני קול רבים מגיעים כעת עם עוזרים קוליים מובנים, כגון Amazon Alexa או Google Assistant. זה מאפשר לכם לשלוט במקרן הקול שלכם ובמכשירים חכמים אחרים באמצעות פקודות קוליות פשוטות. אתם יכולים לכוונן את עוצמת הקול, להחליף כניסות, או אפילו לבקש עדכוני מזג אוויר, הכל בלי להרים אצבע. אינטגרציה של שליטה קולית מוסיפה רמה חדשה של נוחות ותפעול דיבורית למערך הבידור הביתי שלכם.
קישוריות אלחוטית היא תחום נוסף שבו מקרני קול ראו שיפורים משמעותיים. הדגמים האחרונים מציעים יכולות זרימה אלחוטית חלקה, המאפשרות לכם לחבר את הסמארטפון, הטאבלט או מכשירים אחרים ללא מאמץ. קישוריות בלוטות' ו-Wi-Fi מאפשרות לכם להזרים את המוזיקה, הפודקאסטים או הסרטים האהובים עליכם ישירות למקרן הקול, תוך ביטול הצורך בכבלים המבטיח מראה נטול עומס.
בנוסף, מקרני קול רבים כוללים כעת טכנולוגיות מתקדמות לשיפור הסאונד. טכנולוגיות אלו מנתחות את אות השמע ומיישמות אלגוריתמים שונים כדי לייעל את איכות הצליל. הם יכולים לשפר את בהירות הדיאלוג, לשפר את תגובת הבס, ואפילו לדמות בימת קול תלת מימדית. שיפורים אלה מבטיחים שכל פרט צליל משוחזר במדויק, ומספק חווית אודיו סוחפת ומהנה יותר.