איך לבחור את מקרן הקול הטוב ביותר בשבילכם?
בעידן בו הטלוויזיות הולכות ונהיות דקות יותר, לעיתים קרובות איכות הצליל שלהן הולך בעקבותיהן. הסיבה לכך היא פשוטה למדי: ככל שהטלוויזיה דקה יותר יש פחות מקום למערכת סאונד חזקה. למען ההגינות נאמר שאיכות הצליל השתפרה מאוד בטלוויזיות היקרות יותר בשוק – אך רוב הטלוויזיות עדיין לא נשמעות טוב כמו שהן נראות.
איכות הסאונד הבוקעת מהטלוויזיה יכולה בהחלט להספיק לכם כדי להתעדכן בחדשות או במי צעק על מי בבית ה"אח הגדול", אבל כדי לצפות בסרט אקשן איכותי עם סאונד ברמה גבוהה, כדאי לתת קצת תמיכה לרמקולים של הטלוויזיה.
אחת האפשרויות הפופולריות היום היא לצרף מקרן קול. זו תוספת קלה יחסית ופחות יקרה ממערכת סראונד שלמה. מקרן קול מכיל מספר רמקולים בקופסא דקה אחת שתשפר פלאים את איכות הסאונד לצפייה. אתם רק צריכים לחבר אותו לטלוויזיה שלכם, וזהו.
אבל לפני שתמהרו לרכוש מקרן קול, יש כמה דברים שכדאי לכם לדעת ולקחת בחשבון. גודל יהיה כנראה הדבר הראשון שתחשבו עליו. הרי ברור שהמקרן צריך להתאים לגודל הטלוויזיה והמיקום שלו בתוך מזנון הסלון. ובגלל שמקרן הקול הוא חלק מהלב הפועם של מערכת הקולנוע הביתית שלכם, הוא צריך להראות טוב ולהתאים לסגנון הכללי של הבית. אבל זה ברור שהעיצוב שלו זה לא הדבר היחיד, ובטח לא החשוב ביותר שצריך להכיר לפני הרכישה. חשוב לנו לעזור לכם לבחור מקרן שייתן לכם את התוצאות האופטימליות לסאונד מושלם ואנחנו יודעים כמה מסובך זה יכול להיות לפעמים. כל כך הרבה מבחר שאפשר ללכת לאיבוד. הנה כמה דברים שכדאי לכם לדעת ולשאול את עצמכם לפני שתבחרו מה לקנות.
כמה ערוצי סאונד אתם רוצים? או במילים אחרות, איזו רמת שיפור תרצו להשיג.
אם אתם רק רוצים לשפר במעט את הצלילים שבוקעים מהטלוויזיה, מקרן קול עם 2.1 ערוצים, או במילים פשוטות, 2 רמקולים קדמיים וסאבוופר נפרד, יעשו את העבודה. אבל אם אתם רוצים צליל היקפי אמיתי, עם תחושת סראונד מלאה, חפשו מקרן קול עם רמקולים אחוריים, כמו ה- Samsung HW-N950 שנמצא פה ברשימה. הרבה מהיצרניות המובילות בשוק מאמצות את Dolby Atmos – טכנולוגיית סראונד שנועדה לדמות את האודיו בתלת מימד המופלא שאתם אוהבים לשמוע כשאתם הולכים לראות סרט בקולנוע. ההבדל הגדול בין ה- Dolby Atmos, לסראונד המסורתי והרגיל הוא שב- Atmos תשמעו צלילים שזזים למעלה ולמטה ולא רק מצד לצד, מה שמאפשר לכם להיות שקועים, ולהיכנס ממש לתוך הסרט, במיוחד כאשר יש את אפקטי הסאונד של סרטי הפעולה הטובים והמוכרים. קיימים היום כבר הרבה מקרני קול שתומכים Dolby Atmos, כולל Sony HT-ST5000 ו- Yamaha YSP-5600, ועוד.
אל תקפצו מעל הפופיק – בחרו תקציב תואם לצורך וליכולת שלכם
אם אתם מתכוונים להשתמש במקרן קול רק כתומך או תוספת קלה לסאונד של הטלוויזיה, תבחרו בדגם זול יחסית, ובלי תוספות שיהיו מיותרות עבורכם ולא תעשו בהם שימוש. גם מקרן קול פשוט יהיה שדרוג לסאונד הקיים בטלוויזיה. אם לעומת זאת, אתם מחפשים תחליף ראוי למערכת סראונד, ואתם יודעים שתפיקו את המיטב ממה שיש למקרן קול משוכלל ויקר יותר להציע, לכו על זה. אבל תזכרו תמיד להגדיר תקציב מראש. גם בין הדגמים היקרים והמשוכללים יותר תוכלו למצוא את זה שיעמוד בתקציב שלכם.
מיקום מקרן קול והסביבה שלו
רוב מקרני הקול הם קופסא ארוכה ודקה יחסית שתוכלו לתלות על הקיר או להניח על מדף מעל או מתחת לטלוויזיה. כשתחליטו על המיקום בדקו שהמקרן לא מפריע לממיר או לעינית של הטלוויזיה עצמה. ואם לא די בכך, אתם צריכים גם לקחת בחשבון את גודל החדר או החלל שבו יהיה ממוקם המקרן וגם את המרחק מאזור הישיבה. אם מדובר בחדר קטן אז מקרן קול חוטי עם או בלי סאבוופר יעשה עבודה טובה, אבל אם מדובר בחלל גדול, כמו סלון, מומלץ לחפש מקרן קול עם סאבוופר כדי שייתן לכם את האקסטה באס ואפילו היינו ממליצים על מקרן אלחוטי, שתוכלו לחבר אותו בכל מיקום
יציאות, חיבורים וקישוריות
מקרני קול שונים מגיעים עם חיבורים ויציאות שונות שמתאימות לחיבורי שמע שונים. וודאו שהחיבורים של מקרן הקול תואמים את החיבורים שלכם לטלוויזיה או למערכת הסאונד שאליה אתם רוצים לחבר את המקרן. לא חשבתם שנשאיר אתכם עם סימני שאלה, נכון? החיבורים שתוכלו למצוא במקרני הקול:
HDMI:
בחלק מהמקרנים יש כניסת HDMI אחת או יותר ואולי תהיה להם גם יציאת HDMI לטלוויזיה, מה שיאפשר לכם להשתמש במקרן קול כדי לעבור בין אפשרויות הווידאו בטלוויזיה. חיבורי HDMI רבים תומכים היום ב- ACR, שמאפשר לטלוויזיה לשלוח אודיו בחזרה למקרן קול, וזה פותר אתכם ממערכת של כבלים מיותרים. בכבל אחת בלבד אתם מחברים את כל מה שנחוץ לסאונד מושלם. אם אתם מתכוונים לחבר נגן Blu-ray או נגן Blu-ray Ultra HD עם אפשרות לווידאו תלת-מימד או שידורי K4, ודאו שלמקרן קול יש את המאפיינים המתאימים כדי שתוכלו להשתמש באופציות האלו בטלוויזיה שלכם.
Bluetooth:
יותר ויותר מקרני קול מגיעים עם תמיכה ב- Bluetooth, שמאפשר לכם לשדר מוסיקה ממכשירים ניידים (טאבלטים, טלפונים או מחשבים) באופן אלחוטי לרמקול של המקרן. למתקדמים יותר, תהיה תמיכה דו כיוונית של Bluetooth שתאפשר לכם לשדר מוסיקה ממקרן הקול לאוזניות האלחוטיות שלכם בתומכות בחיבורי Bluetooth.
כניסות שמע דיגיטליות:
ברוב מקרני הקול יש לפחות כניסת שמע דיגיטלית אחת (אופטי או coax), כמו גם כניסות RCA (אדום-לבן) וכניסת AUX שמאפשרת חיבור של מכשירים שונים למקרן. בשנים האחרונות כניסות ויציאות שמע דיגיטליות אופטיות הפכו לנפוצות יותר מבין שני סוגי החיבורים.
Wi-Fi:
חלק מהדגמים מגיעים עם Wi-Fi מובנה ומאפשרים לכם לגשת לשירותי מוסיקה מקוונים כגון Pandora ו- Spotify ישירות ממקרן הקול. ישנם גם כמה דגמים שיגיעו עם שקע אתרנט לחיבור קווי לרשת הביתית שלכם.
סטרימינג:
תוכלו למצוא כמה מקרני קול שמציעים גישה לסרטים או תוכניות טלוויזיה משירותים כמו אמזון, ונטפליקס או לרשתות חברתיות כמו פייסבוק, טוויטר ו- YouTube. זה יתרון אם אין לכם טלוויזיה חכמה שיכולה לשדר לכם את הערוצים האלו.
תודו שלא חשבתם שיש כל כך הרבה אפשרויות במקרן קול. עכשיו שאתם יודעים על מה חשוב לשים לב, תדעו לענות לעצמכם על השאלות הנכונות ותוכלו להתאים לעצמכם את המקרן קול המושלם בשבילכם.