איך לבחור בר מים?
בר מים הוא לא מוצר חדש בישראל. בעבר אפשר היה לראות אותו בעיקר במשרדים ובחדרי המתנה, ותמיד רצינו אחד כזה בבית. היום, כמעט בכל בית ניתן למצוא בר מים כלשהו. הוא מאפשר לכם לשתות מים קרים או להכין קפה חם בכל רגע נתון בלי להצטרך לחמם את הקומקום או לדאוג להכניס בקבוקי מים למקרר. בעוד שבעבר נחשבו ברי המים יקרים, כמו כל מוצר שיוצא לשוק, ככל שעולה ההיצע והביקוש כך יורד המחיר והיום אפשר למצוא ברי מים במנעד מחירים רחב מאוד, מכמה מאוד שקלים בודדים ועד אלפי שקלים. ברי המים עברו לא מעט שכלולים עם השנים והמבחר רק הולך וגדל. אז איך תדעו איזה בר מים לבחור? בשביל זה אנחנו פה, לעשות לכם קצת סדר בבלאגן. עקבו אחרי המדריך שהכנו לכם, בסופו תוכלו לדעת בדיוק, איזה בר מים הכי טוב לכם.
סוגי ברי מים:
ברי המים מתחלקים לשתי קטגוריות עיקריות: ברי מים עם כד וברי מים בחיבור ישיר.
בעוד שאלו עם הבקבוקים נעלמים לאט מהנוף, אם כי עדיין קיימים, ברי המים המחוברים ישירות למערכת המים הביתית הולכים ותופסים תאוצה. אם אתם עדיין לא בטוחים איזה בר מים אתם מעדיפים, כדאי שתשאלו את עצמכם כמה מים אתם באמת שותים? התשובה לשאלה הזאת תוכל לכוון אתכם.
בר מים עם כד – מגיע עם כמות מים מוגבלת, מחייב התקשרות עם ספק כלשהו, ולרוב יתפוס מקום רב יותר, גם בר המים עצמו וגם הבקבוקים המסופקים יחד איתו למשך החודש.
בר מים בחיבור ישיר – הסוג הנפוץ יותר ברוב הבתים, מגיע במגוון גדלים, כמות המים בלתי מוגבלת כי הוא מחובר ישירות לקו המים הביתי, ניתן לרכישה עצמית ולא מחייב התקשרות עם ספק מסוים.
עכשיו כשאתם יודעים מה ההבדל בין שני הסוגים של ברי המים, נוכל להמשיך כדי להבין מה צריך לבדוק לפני שרוכשים בר מים .
תקציב – כמו שכבר אמרנו, טווח המחירים של בר מים יכול לנוע בין כמה מאות שקלים לבר מים שנרכש באופן עצמאי ולהגיע עד לכמה אלפי שקלים לברי המים המשוכללים הנרכשים דרך חברות שונות. התשלום עבור בר מים שנרכש דרך חברה לרוב יהיה בתשלומים, ואלו ינועו בין 80 שקלים ל-200 שקלים לחודש, תלוי בדגם, ויגיעו לרוב עם אחריות לפחות לשנה ויכללו גם החלפת מסננים. אם תשלום חודשי קבוע הוא משהו שיכול להיות מתאים לכם, שווה לשקול התקשרות עם חברה וכך להרוויח גם אחריות. אם בכל זאת תעדיפו רכישה והתקנה עצמית של בר מים, וודאו שהחיבורים תואמים ודאגו תמיד לתחזק אותו כראוי, וכמובן להחליף מסננים בזמן.
מיקום – כחושבים על המיקום צריך לחשוב על שני דברים. הראשון, האם בר המים ישמש אותנו בבית או במשרד. משרדים לרוב נוטים לרכוש בר מים עם כד כדי שיוכלו לבדוק את כמות צריכת המים. בבית לעומת זאת יש לרוב ברי מים ללא כד. הדבר השני שתצטרכו לחשוב עליו הוא המיקום הפיזי של בר המים. בדקו היכן תרצו למקם את בר המים, האם הדבר אפשרי מבחינת החיבור למערכת המים והחשמל? האם תרצו בר מים עומד על הרצפה או אולי בר קומפקטי שיהיה על השיש? בר מים הוא מוצר שתופס מקום, בין אם עומד על הרצה או בין אם על משטח העבודה, הוא נוכח ואי אפשר לפספס אותו, לכן וודא שאתם יודעים איפה אתם רוצים למקם אותו. קחו בחשבון שבחלק מהדגמים של ברי המים העומדים יש גם ארונית אחסון קטנה, כך שגם אם הוא תופס מקום הוא מוסיף מקום אחסון. חשבו על כך לפני הרכישה.
חסכון – הדבר שכולנו רוצים זה לחסוך – בחשמל, במים, בזמן. בר מים מתגאה בכך שהוא חסכוני, וזה נכון, אבל כמו בכל מוצר חשמלי, יש סייגים. צריך לזכור שאמנם לא תצטרכו יותר לקנות שישיות של מים כל שבוע בסופר, ולא תפעילו את הקומקום 3 פעמים ברצף כי לא זכרתם אם הפעלתם אותו אבל, בר המים מחובר לחשמל כל הזמן ואם לא תזכרו לכבות לו את אופציית החימום, הוא ירתיח מים אוטומטית כל פעם שהמים יתקררו. זה לא בהכרח יקפיץ לשמים את החשבונית החודשית של חברת החשמל, אבל הגיוני שתראו עלייה קלה במחיר החשמל. כמו מרבית מוצרי החשמל בשוק גם ברי מים מגיעים עם דירוג אנרגטי, לכן בדקו מהו הדירוג האנרגטי של בר המים וקחו בחשבון שדירוג גבוהה משמעו לא רק שהוא ידידותי לסביבה אלא גם לכיס שלכם כי התחזוקה שלהם כנראה תהיה זולה יותר.
תכונות ייחודיות – היום תוכלו למצוא הרבה פונקציות שימושיות בברי המים השונים בשוק. יש ברי מים שמגיעים עם אפשרות למים מוגזים, אם אתם אוהבים מידי פעם ליהנות מכוס סודה קרה, כדאי לכם לבדוק את ברי המים של תמי4 שמגיעים עם האופציה הזו. בנוסף תוכלו למצוא פונקציות כמו נעילת ילדים למים החמים, אפשרות למזיגת קנקן מים שלם בלחיצה והגדרת כמות מזיגה אוטומטית של כוס שתיה אחת. בדקו האם אתם יכולים לשלוט בטמפרטורת המים והאם יש אפשרות לשעון שבת במקרה ואתם צריכים. וזוהי רק רשימה חלקית של תכונות שתוכלו למצוא בברי המים השונים.
עיצוב וסגנון – לבסוף, בחרו לעצמכם את העיצוב שאתם הכי אוהבים והכי מתחברים אליו. בסופו של דבר, מדובר במכשיר לא קטן, גם אם בוחרים את המכשירים הקומפקטיים, הם עדיין גדולים ובולטים לעין. לכן, תדאגו לבחור מכשיר שתאהבו אותו ולא ימאס עליכם אחרי תקופה קצרה. בר מים יכול להגיע במגוון רחב מאוד של צבעים. מצבע סטנדרטי וניטרלי כמו לבן או כסוף, ועד צבעים נועזים במיוחד כמו אדום ירוק או טורקיז. תוודאו שהוא מתאים לעיצוב הכללי של החלל בוא יהיה ממוקם, בין אם בבית או במשרד.
עכשיו, כשיש בידכם את כל המידע שאתם צריכים לדעת יהיה לכם קל בהרבה להבין מה אתם מחפשים מבר המים שלכם. חשבו מהו סדר העדיפויות שלכם, מה ממש חשוב לכם שיהיה בבר המים ועל מה אתם תוכלו לוותר. האם חשוב לכם יותר העיצוב והסגנון הכללי של בר המים או אולי חשוב לכם דווקא תכונה ספציפית? אחרי שתדעו מה הצרכים האישיים שלכם, כבר יהיה לכם הרבה יותר פשוט להחליט.