איך תדעו איזו עגלת תינוק לבחור?
קניית עגלה לתינוק זה תמיד נושא מבלבל. עם מבחר שרק הולך וגדל משנה לשנה, טכנולוגיות חדשות שנכנסות לשוק ופונקציות שונות ומרובות, קשה לדעת מה יתאים לתינוק החדש. הורים מנוסים והורים חדשים כאחד, מוצאים את עצמם מתלבטים לא פעם לגבי העגלה הנכונה ביותר.
קנייה של עגלה לתינוק היא קצת כמו קניית רכב, זו השקעה גדולה בכסף ובזמן. טווח המחירים של עגלות לתינוק מאוד רחב ולפני שממהרים לרכוש אחת כדאי לבחון מה אתם באמת צריכים מהעגלה, להבין מה הצרכים שלכם, ולשאול כמה שאלות חשובות כדי לבחור את עגלת התינוק הטובה ביותר עבורכם ועבור התינוק שלכם.
אנחנו בטוחים שאתם מוצפים במידע וקשה לעשות סדר בראש בין כל המבחר. בשביל זה אנחנו פה. הכנו עבורכם מדריך מסודר שיענה לכם על כל השאלות ויעזור לכם להבין איזו עגלה הכי טובה עבורכם. אז מה צריך לבדוק? על מה צריך להסתכל? ומה השאלות שאתם צריכים לשאול א עצמכם לפני שתבחרו את העגלה? הישארו איתנו.
עגלות תינוק מתחלקות לשלושה סוגים עיקריים. החלוקה לסוגים בלבד לא מאפשרת לבחור נכון, והיא אפילו לא המרכיב העיקרי בבחירת עגלה, אבל חשוב להכיר את הסוגים.
עגלה משולבת – מגיעה עם שני חלקים עיקריים, עריסה (אמבטיה) וטיולון. זה הסוג הפופולארי ביותר. היא מתאימה מגיל לידה ועד משקל של 15 ק"ג. האמבטיה משמשת עד גיל 3-4 חודשים (לפעמים גם חצי שנה) ועם הטיולון אפשר להשתמש בהמשך.
עגלה חצי משולבת – עגלה שנשכבת לרוב עד 175 מעלות ולכן לא מתאים להשכיב בה תינוק על הבטן אלא רק על הגב. היא לא מגיעה עם אמבטיה. אך כן יכולה לשמש בהמשך כטיולון.
עגלה רב תכליתית – מוכרת גם כ- Travel System והיא מגיע משולבת עם סל-קל ורק איתו ניתן להניח את התינוק עם הפנים אליכם.
עגלת תאומים – אם אתם צפויים להוסיף תאומים למשפחה, מומלץ להסתכל גם על עגלת תאומים. זוהי קטגוריה שעומדת כמעט בפני עצמה מאחר שמדובר בגדלים שונים ויש מבחר יחסית מצומצם. היא מגיעה בשני עיצובים: עגלה טורית – שנראית כמו שתי עגלות, אחת לפני השנייה, ועגלה רוחבית – שתי עגלות, זו לצד זו.
לכל אחד מהסוגים יש יתרונות וחסרונות מבחינה עיצובית ושימושית, והבחירה צריכה להיות בהתאם לאורח החיים שלכם ובהתאם לצרכים האישיים שלכם. בבחירת סוג העגלה חשבו בעיקר על ההתניידות שלכם עם העגלה, אם אתם נוסעים ברכב פרטי או בתחבורה ציבורית או מוניות. אם אתם ברכב פרטי כדאי מאוד לחשוב על גודל תא המטען ברכב כדי להבטיח שתוכלו להכניס בקלות ויעילות את כל חלקי העגלה כשהיא מקופלת. חוץ מכל אלו, יש כמה תכונות בסיסיות שאסור לפספס בבחירת העגלה, התכונות האלו יהיו הקווים המנחים שלכם בבחירת עגלה.
בטיחות – לא משנה איזו עגלת תינוק תבחרו, בטיחות התינוק שלכם בעגלה תמיד צריכה להיות בראש סדר העדיפויות. לפני הכל בדקו שהעגלה עומדת בתיקני הבטיחות העדכניים. העגלות הבטיחותיות ביותר יגיעו עם 5 נקודות עיגון שכוללות שתי רצועות כפתיים, שתי רצועות מותניים שמחוברת לשלדה ורצועה אחת לאזור המפשעה. בדקו שהעגלה מצוידת בבולמי זעזועים לפחות בגלגלים האחוריים ושמשענת הגב בעגלה קשיחה. ככה תוכלו להיות בטוחים שהתינוק שלכם מוגן גם כשהוא בעגלה.
קלות ונוחות השימוש – סביר להניח שתצטרכו להכניס את העגלה לתא המטען ברכב, לכן וודאו שהיא יכולה להיכנס לשם בנוחות ובקלות. אם בחרתם בעגלה משולבת וודאו שכל החלקים שלה יכולים להיכנס לתא המטען. חשבו האם תצטרכו לרדת ולעלות הרבה מדרגות. אם כן, בחרו עגלה בעלת בולמים איכותיים וחזקים וכזו שלא שוקלת הרבה. עגלות שונות מגיעות עם מנגנוני קיפול שונים. כיום את רוב העגלות ניתן לקפל ביד אחד וזה מקל מאוד כאשר אתם צריכים להחזיק את התינוק על הידיים ולקפל את העגלה ביחד. בנוסף, חשבו על הבד וקלות הניקוי. האם ניתן להסיר את הבד בקלות ולכבד במכונה או אולי ניתן לנקות אותה עם מגבון. ילדים אוכלים בעגלה והאוכל נוטה להיתפס בין התפרים. וודאו שיהיה לכם קל ונוח לנקות אותה.
מקום אחסון בעגלה – כשתצאו עם התינוק לסיבוב בעגלה, אתם תיקחו איתכם עוד ציוד. בין אם זה רק בקבוק שתיה או תיק החתלה שלם, אתם תרצו מקום אחסון נוח. כל עגלה מגיע עם אחסון כלשהו, לרוב זה יהיה סל שנמצא בתחתית העגלה. ההבדלים בין הדגמים יהיו בגדול הסל והאם קיים אחסון נוסף לו. חלק מהעגלות מגיעות עם מתקן לכוסות, כיסים צדדיים למפתחות ועוד.
מיגון שמש/גשם – כל העגלות מגיעות עם גגון לשמש. הסתכלו על גודל הגגון ובדקו איזה אזור הוא מכסה. חלק מהגגונים קצרים ומכסים אזורים קטנים בלבד וכך יש מצבים שהילד לא מוגן בכל מצב מפני השמש. חלק מהעגלות מגיעות עם גגון רחב וגדול שמכסה כמעט את העגלה כולה. זכרו שאסור לכסות את העגלה בחיתול בד. ארגון 'בטרם' מזהיר מפני כיסוי עגלה בצורה כזו ומסביר שכיסוי העגלה עם חיתול בד מעלה את הטמפרטורות ברמה מסוכנת מאוד. כך שאם אתם מתכננים טיולים מרובים בחוץ, בחרו עגלה בעלת גגון שמש גדול ורחב. בנוסף, בדקו אם הגגון עמיד גם בפני גשם. חלק מהעגלות מגיעות עם כיסוי גשם מניילון עבה ושקוף שמכסה את העגלה כולה כאשר התינוק בפנים. אם העגלה לא מגיע עם כיסוי גשם אתם לא חייבים לוותר עליה. ברוב המקרים ניתן לרכוש כיסוי גשם, מותאם לדגם או אוניברסלי, בנפרד.
עיצוב ותכונות ייחודיות – כל חברה מנסה ליצור מוצר ייחודי שיבליט אותה מהמתחרות בשוק. וכך תולו למצוא הבדלים עיצוביים בין העגלות. בין אם מדובר בידית האחיזה, בגודל הגלגלים, בצורת הריפוד או בתוספות הניתנות בקניית העגלה. חשבו על הפרטים הקטנים אצלכם בבית. אם לא מדובר בילד ראשון, אולי כדאי לחפש עגלה שמגיעה עם 'טרמפיסט' ישיבה או עמידה כדי שתוכלו לסחוב את שני הילדים יחד בעגלה אחת.
זמן השימוש בעגלה – חשבו האם תרצו להשתמש בעגלה כבר מיום הלידה או אולי תעדיפו לחכות שהתינוק ילמד לשבת לפני כן. חפשו את הדגם שיענה לעם הכי טוב לצורך הספציפי שלכם.
תקציב – עגלות תינוק הן לא צבר זול, כלומר, לא בהכרח. לרוב מחירן ינוע בין כמה 1500 שקלים ויכול להגיע גם לסכומים לא מבטלים של 7000 שקלים. ההוצאה הממוצעת על עגלה היא בסביבות 3500-4000 שקלים, תלוי כמובן בסוג. התאימו את העגלה שלכם לתקציב ולא להיפך.
והכי חשוב, הקדישו זמן להשוואה בין הדגמים. סביר להניח שהעגלה תלווה אתכם כמה שנים טובות, ואין סיבה להקל ראש בבחירה שלה. אנחנו כל הזמן דואגים לתת לילדים שלנו את הטוב ביותר בעינינו, אין סיבה שלא נשקיעה מחשבה גם כשמדובר בעגלה.