הבדלים בין הפלטפורמות
Roku: הממשק של Roku הוא אחיד בכל הדגמים, בין אם אתם מדברים על דגם ה-Ultra האיכותי או על ה-Express הבסיסי. יש גם מראה מסוים לאפליקציות של Roku, ואתם לא תמצאו הבדלי ממשק לאורך האפליקציות השונות, כמו שתוכלו למצוא בפלטפורמות אחרות.
כמו שכבר הזכרנו, אתם תוכלו למצוא כמעט כל שירות צפייה או ערוץ שתרצו מיוצגים כאן ולעומת פלטפורמות אחרות, אתם לא תמצאו פערים, עם היוצא מן הכלל הגדול של iTunes, אשר זמין רק בסטרימרים של Apple.
Amazon: Amazon מציעה 3 דגמי Fire TV – ה-Fire TV, ה-Stick וה-Cube – אבל הממשק מעט שונה עבור כל דגם, כאשר ה-Cube הוא בעל תוצאות החיפוש ותצוגת האפליקציות הטובה ביותר באפן כולל.
אולם, חסרים כאן כמה שירותים: Google Play לא זמין כאן, גם לא Vudu. שניהם זמינים במכשירי Roku ו-Vudu זמין בכל אחד מהסטרימרים האחרים המופיעים ברשימה.
Apple TV: ממשק המשתמש של ה-Apple TV נמצא בערך בין ה-Roku ל-Amazon Fire TV. לאפליקציות יש מראה די עקבי, אך אתם תמיד תוכלו לדעת מתי אתם צופים ב-Apple TV. Apple תעדיף שהמשתמשים יקנו וישכירו תוכן דרך iTunes, כך שאתם לא תמצאו כרגע אפליקציה של Google Play Movies וטלוויזיה. יש מעקף קטן שאפשר לעשות: וודאו כי אתם רשומים לאפליקציית יוטיוב והרכישות שלכם אמורות להופיע. אם זה לא מצליח, Google Play מציע אפליקציית מובייל אשר מאפשרת הזרמת תוכן אל Apple TV דרך AirPlay – אבל רק ממכשיר iOS.
Android TV (Nvidia Shield, Xiaomi Mi Box S): Android TV קצת שונה מיתר האפשרויות ברשימה, בכך שחברות יכולות לשים בהם את התכנים האקסקלוסיביים שלהן בממשק, כמעט כמו בפלאפונים. לדוגמה: בארץ, חברת YES מציעה תכנים של Sting TV באמצעות סטרימר Xiaomi Mi Box S, המגיע עם התכנים מובנים בממשק. דרך אגב, ה-Mi Box S נחשב לסטרימר נפוץ מאוד בארץ, אך הוא לא הגיע לרשימה שלנו, היות והביצועים שלו סבירים ובסיסיים, אך לא מצוינים.
אתם תגלו שאפליקציות רבות מציגות שפע של אינדיבידואליות ב-Shield TV, בניגוד לעקביות שתוכלו למצוא באפליקציות של Roku. באופן כללי, מכשירי Android TV כוללים את העוזרת של גוגל עבור פקודות קוליות ושליטה חכמה בבית, וגם בעלי Chromecast מובנה.
Chromecast: ה- Chromecast מזרים תוכן באופן אלחוטי מהמכשיר אל הטלוויזיה שלכם. כל דבר הקשור ל- Chromecast נשלט על ידי המכשיר שבחרתם – כולל חיפוש אפליקציות, הפעלת תכנים ואפילו מצבי השמעה פרטיים – בין אם מדובר במכשיר נייד או טבלט של Android או iOS, מחשב של Windows או Mac. ה- Chromecast פועל בצורה שונה מאוד מהמתחרים שלו בשוק, אשר מגיעות עם מערכות הפעלה משלהן, ממשק משתמש וגרסאות ייעודיות של אפליקציות. אין כמעט שום דבר שלא תוכלו למצוא ב- Chromecast, כולל וידאו פריים, אשר היה קלף מיקוח ידוע לשמצה במיני מלחמה בין Amazon ל-Google.
איך בוחרים את הסטרימר הטוב ביותר עבורכם?
אחד הפקטורים החשובים ביותר בכל קנייה עבור אנשים הוא נושא העלות. עם זאת, העלויות של סטרימרים טובים מאוד שאפשר למצוא ברשימה הזו, הן שוליות ולא רלוונטיות, ואף מתבטלות אם החלטתם לוותר על החיבור המסורתי לחברות התקשורת. האלמנט החשוב ביותר הוא למצוא את הסטרימר המתאים ביותר לכם. בין אם הצורך שלכם הוא לראות טלוויזיה מקומית, להתחבר לאפליקציות בחו"ל, לשמוע מוזיקה או לשחק במשחקים. ההגדרות הן חשובות מאוד, ורק אז תוכלו למצוא את המכשיר המתאים לכם.
מרבית המכשירים הם קטנים וקומפקטיים, כך שלא צריך לדאוג לגבי מקום. כן צריך לשים לב לחיבורים הרלוונטיים, לנפח המכשיר, למעבד שלו ולאופן החיבור שלו לטלוויזיה. קניית המכשיר המתאים ביותר תהפוך את חווית הטכנולוגיה בבית למשהו שגורם לאנשים לקנא. כאשר יש סינרגיה בין כל המכשירים, וצורכים את התוכן בצורה האידיאלית, תוך כדי הורדת עלויות, זה מייצר יתרון על גבי יתרון על גבי יתרון.