איך להוציא את הטוב ביותר ממייבש הכביסה שלכם
גם מייבשי הכביסה הטובים ביותר יתחילו לזייף בייבוש הכביסה אם לא תדאגו לבצע פעולות תחזוקה יומיות ותקופתיות. כמו כל מכשיר חשמלי, גם מייבש הכביסה דורש תשומת לב כדי להמשיך לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר. עכשיו, בימי החורף ועם הגשם בחוץ, גובר השימוש במייבש הכביסה וכך גם הצורך בניקוי שלו לעיתים דחופות יותר. מייבש כביסה הוא לא מוצר זול, ואם אתם רוצים שהוא יאריך חיים ויישאר איתכם לאורך זמן, אתם צריכים לדאוג לתחזוקה שלו. כדי לעזור לכם בעניין, ריכזנו עבורכם כמה עצות וטיפים לניקוי ותחזוקה של מייבש הכביסה.
נקו את המסנן של מייבש הכביסה לאחר כל שימוש
מוך ואבק מבגדים מוצאים את עצמם במסנן המייבש. המסנן נמצא בדרך כלל באזור של פתח הכנסת הכביסה. חשוב לנקות את הפילטר לאחר כל שימוש. מסנן סתום מגביל את זרימת האוויר של המייבש והופך את ייבוש הכביסה ליעיל פחות באופן משמעותי. זאת לא הסיבה היחידה לדאוג לנקות את הפילטר בכל מכונה. כשזרימת האוויר מוגבלת המייבש עלול להתחמם מה שגורם לסכנה של חימום יתר.
למרות שרוב מייבשי הכביסה, במיוחד הדגמים החדשים, מגיעים עם מנגנוני ניתוק שאמורים למנוע מהמכונה להמשיך לייצר חום כדי לא להגיע לחימום יתר, דברים עלולים להשתבש, וחימום יתר עלול לגרום להתלקחות. לכן, הדבר הטוב ביותר שאתם יכולים לעשות בכדי לשמור על בטיחות בזמן השימוש במייבש שלכם וכדי לעזור לו לפעול ביעילות, הוא לנקות את המסנן בכל פעם שאתם משתמשים בו. אם אתם לא בטוחים אם ניקיתם את המסנן בסוף השימוש האחרון, סגלו לעצמכם מנהג ותבדקו את המסנן גם לפני ההפעלה של המייבש.
רוקנו את מיכל המים בכל שימוש במייבש הכביסה
אם יש לכם מייבש קונדנסור, כדי להקל על חייכם, רוקנו את המיכל לאיסוף המים לאחר כל שימוש. מיכל מים על מייבש כביסה יכול בדרך כלל להכיל את כמות המים היוצאת מהפעלה של מכונה אחת, אך לא תמיד הוא יספיק לכמות מים של שתי מכונות. כדי להבטיח שתוכלו להפעיל מחזור ייבוש כשהמייבש מלא מבלי שתצטרכו לעצור באמצע התכנית כדי לרוקן את המיכל, רוקנו אותו בכל פעם שאתם משתמשים במייבש שלכם. בחלק ממייבשי הקונדנסור תוכלו לחבר את צינור העיבוי ישירות לחור הניקוז של המים וכך תוכלו לחסוך לעצמכם את הצורך בניקוי המיכל.
נקו את משאבת החום של מייבש הקונדנסור
משאבת החום הופך את האדים שבתוף חזרה למים. יחד עם האדים והאוויר שעוברים דרך המשאבה נמצאים גם חלקיקי סיבים שלאורך זמן מצטברים ויכולים לגרום לסתימה ולכלוך במשאבה. משאבת חום סתומה תאט את זרימת האוויר דרך המייבש ותגרום לירידה ביעילות פעולת הייבוש, לכן הקפידו להוציא אותה ולנקות אותה מתחת לברז אחת לחודש בערך. לרוב, משאבת החום נמצאת בקדמת המכונה, מתחת לתוף.
לאחר הוצאת משאבת החום תוכלו לנקות עם הידיים גושים גדולים של מוך ולהיפטר מהשאר מתחת לברז. משאבת החום עשויה מתכת ופלסטיק וניקוי שלה מתחת לברז בטוח לחלוטין.
וודאו שצינור פליטת האוויר אינו מכופף
אם יש לכם מייבש כביסה רגיל עם צינור פליטה, בדקו שהצינור אינו מקופל, מכופף או מעוך. אמנם נראה שזה משהו שמובן מאליו, אך הרבה פעמים הצינור נמצא מאחורי המייבש ולא שמים לב אליו. הצינור מוציא אוויר חם ולח מהתוף החוצה וצינור מקורזל במייבש הכביסה יגביל את זרימת האוויר, מה שעלול להפוך את המייבש שלכם ליעיל הרבה פחות ויכול לגרום לזמן ייבוש ארוך יותר. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להזיז מעט את מייבש הכביסה כדי לבדוק את מצב הצינור.
בדקו את פתח האוורור בקיר
אם יש לכם מייבש כביסה רגיל עם צינור פליטה, סביר מאוד שקדחו לכם חור בקיר דרכו עובר הצינור ומוציא את האוויר החם החוצה. בדיקה מהירה נוספת שכדאי לעשות כחלק מתחזוקת השוטפת של מייבש הכביסה היא למצוא את האוורור לקיר ולוודא שהוא נקי ממוך ואבק. חור האוורור בקיר הוא מקום נוסף שמצטבר בו לכלוך עם הזמן. ניקוי שלו חור האוורור ייתן למייבש שלכם את הסיכוי הטוב ביותר לבצע עבודת ייבוש מעולה לאורך זמן.
נקה את פנים התוף של מייבש הכביסה
ניקוי תוף המייבש מבפנים חשוב משתי סיבות. שאריות לכלוך וסיבים יכולים להיתקע ולהישאר בתוף ולהיכנס לבגדים בהירים יותר או לסתום את חיישן הלחות. החיישן נמצא בתוף, בדרך כלל מתחת לפתח הדלת. הוא עשוי משתי רצועות מתכת המגלות לחות ומכבות את המייבש כשהבגדים יבשים מספיק. אבל חיישן מלוכלך יוביל לייבוש לא מדויק, והתוצאה תהיה בגדים שנשארים רטובים מדי או יבשים וקשים מדי. כדי לעזור למייבש הכביסה לעבוד ביעילות, נקו מידי פעם את תוף המכונה ואת חיישן הלחות.
תקלות נפוצות במייבש כביסה
גם כאשר דואגים לתחזוקה שוטפת של מייבש הכביסה, כמו כל מכשיר חשמלי אחר, הוא יהיה חשוף לתקלות. הכנו עבורכם פתרונות לכמה מהתקלות הנפוצות. שימו לב כי אם התקלה לא מסתדרת או אם לא מופיעה עזרה בחוברת ההוראות של המייבש, קראו לטכנאי מקצועי. תקלה שלא מטופלת כראוי עלולה לעלות הרבה מאוד כסף.
התוף לא מסתובב
זוהי התקלה הנפוצה ביותר. יכולות להיות כמה סיבות לכך, אבל יש שתי סיבות נפוצות מאוד. העמסת יתר – בעיה נפוצה מאוד היא הכנסת כמות כביסה גדולה יותר מקיבולת המייבש. לרוב הבעיה נובעת מהבדלים בין גודל מייבש הכביסה לגודל מכונת הכביסה. אם יש לכם מכונת כביסה עם קיבולת גדולה יותר מזו של מייבש הכביסה, אל תכניסו את כל כמות הבגדים למייבש בפעם אחת. פצלו את כמות הבגדים והכניסו כמות קטנה ומותאמת לגודל התוף של המייבש. העמסת יתר של המייבש עלולה לגרום לקריעה של רצועת התוף.
תקלות במנוע – תקלת מנוע לא אומרת בהכרח שהטיפול יהיה יקר. לא בכל תקלה צריך להחליף מנוע שלם. לפעמים מדובר בקבל או אפילו במשהו פשוט כמו חוסר שימוש ממושך במייבש. במקרה כזה תמיד עדיף לקרוא לטכנאי אמין ומקצועי.
הבגדים לא יוצאים יבשים לגמרי
במקרה שהבגדים יוצאים לחים גם אחרי סוף התכנית בדקו כמה דברים.
ניקוי שוטף של חלקי המייבש – בדקו את פילטר המייבש, את צינור פליטת האוויר, את חיישני הלחות ואת תוף המייבש. אם אתם לא מנקים אותם על בסיס קבוע, ייתכן שיש שאריות סיבים ולכלוך באחד מכל החלקים האלו. שאריות סיבים ולכלוך גורמים לירידה ביעילות הייבוש.
תקלה בצינור – אם צינור פליטת האוויר נקי , ייתכן שיש תקלה בצינור שגורמת לאוויר החם להישאר במייבש ולא לצאת החוצה. במקרה כזה כדאי לפנות לאיש מקצוע.
תקלה בחיישני הלחות – תקלה אפשרית נוספת יכולה לנבוע מחיישני לחות מקולקלים. חיישני הלחות אחראים לחישה של מצב הבגדים במייבש, לכן חשוב לדאוג לניקוי שלהם. אם התקלה עדיין קיימת תתייעצו עם איש מקצוע.
מייבש הכביסה מוציא אוויר קר
המייבש נראה תקין לחלוטין, אתם דואגים לנקות ולתחזק אותו כראוי ועדיין הוא מוציא אוויר קל?
יש לכך כמה סיבות אפשריות:
גוף חימום מקולקל – גוף חימום הוא הרכיב עם הסיכוי הגדול ביותר להתקלקל מכל רכיבי מייבש הכביסה. הסיבה העיקרית לגוף חימום מקולקל הוא פילטר מלוכלך. לכן נקו בכל שימוש את הפילטר.
תקלה בתרמוסטט – אמנם זוהי תקלה נדירה יותר מאשר גוף חימום מקולקל אבל היא עדיין אפשרית. תקלות בתרמוסטט קורות משתי סיבות. אחת היא פשוט בלאי טבעי של המייבש והשנייה היא בעיה בפליטת האוויר. בכל מקרה של חשד בתרמוסטט תקול מומלץ לקרוא לטכנאי.