fbpx

טאבון ביתי – המומלצים ביותר לשנת 2021

מתגעגעים לטעם של הפיצה שאכלתם באיטליה לפני שנתיים? רוצים להרגיש כמו שפים במסעדות הגדולות ולהוציא מנות מעולות בארומה עשירה? טאבון ביתי הוא בדיוק מה שאתם מחפשים.

icon pos_1

ניתחנו

8 סקירות

ו-

135 ביקורות

בתחום

מטבח

i

מה זה אומר?

הסקירות שלנו מתבססות על איסוף של מאות סקירות מאתרים בינלאומיים ובחירת המוצרים הטובים ביותר בהתאמה לישראל

השווה מחיר

X

השוואת מחירים למוצר:

4.5 15

השווה מחיר

X

השוואת מחירים למוצר:

4.5 15

רקע והקדמה

עד לא מזמן, בישול ואפייה בטאבון היה מנת חלקם של שפים במסעדות או לעשירים בלבד. אם רציתם פיצה אמיתית בטאבון לבנים, הייתם צריכים לפנות לפיצרייה הקרובה, וסטייק איכותי יכולתם לאכול במסעדה או שהייתם צריכים להדליק את המנגל במיוחד בשבילו. נכון שאת כל אלו אפשר להכין גם בתנור בבית, אבל בוא נודה באמת, זה לא אותו הדבר. כל זה מתחיל להשתנות כשמגוון שיטות הבישול הביתיות הולכות וגדלות והופכות לנגישות יותר לכולנו, ממעשנות ועד לבישול סו-ויד, גם בישול בטאבון ביתי הולך ותופס תאוצה, ובצדק.

נכתב ע״י

טאבון ביתי מצליח לייצר חום גבוה במיוחד (עד 500 מעלות צלזיוס) בזמן קצר יחסית, ובשילוב עם אבן אפייה ייעודית (אבן שמוט) אתם מקבלים את הדבר הבא בעולם הבישול היוקרתי הביתי. האופציות לבחירה גדולות, ואם חשבתם שבגלל שאין לכם גינה או מרפסת הטאבון הביתי מחוץ לתחום בשבילכם, תחשבו שוב! יש דגמים שמאפשרים להכניס את הטאבון הביתה. אז נגמרו התירוצים, תתחילו לחשוב על המנה הבאה שלכם. כדי להקל עליכם בבחירה, אספנו עבורכם את הדגמים הנבחרים והמומלצים ביותר.

לוגו של הסקירה

טאבון משולב בעיצוב מודרני: OONI Karu

עץ, פחמים או גז? אל תתלבטו! OONI Karu יאפשר לכם את כל השלושה מתי שמתחשק לכם. בעיצוב מתוחכם ונקי, הוא יהיה מסמר הערב.

4.5 15

OONI Karu

לשימוש בבית, בגינה או בשטח

יתרונות

אפשרות הבערה בעץ, פחמים או גז, מגיע עד 500 מעלות צלזיוס בזמן קצר מאוד, נייד ומתאים לכל תנאי השטח, קל לאחסון, מחיר נוח.

חסרונות

מבער גז נמכר בנפרד, מגיע ללא מדחום.

קנה עכשיו ב- KSP!

קנה עכשיו ב- Amazon!

69 ביקורות

בהתחשב במחיר הנמוך לו ביחס למה שהוא נותן, הטאבון הזה בהחלט הפתעה גדולה. אם אתם לא בטוחים איזו שיטת בעירה הכי תתאים לכם, או אם אתם רוצים טאבון נייד, כזה שיהיה לכם נוח לאחסן אותו כשהוא לא בשימוש, או להעמיס אותו על האוטו לסופ"'ש של קמפינג, ה- OONI Karu הוא בדיוק מה שאתם מחפשים.

 

תוכלו להפעיל אותו באמצעות פחמים או עץ בעירה, ואם תרצו, תוכלו לרכוש בנפרד את המתאם שלו OONI Gas Burner ולהפעיל אותו באמצעות גז, כך שכל שלוש האפשרויות מונחות לפניכם ולכם נותר רק לבחור. וזה לא משנה במה תבחרו, בכל אחת מהדרכים הוא יהיה מוכן לעבודה תוך 15 דקות בלבד, והוא יכול להגיע עד לחום של 500 מעלות צלזיוס.

 

העיצוב שלו לא רק מרשים יפה ואלגנטי, הוא גם פרקטי מאוד. העיצוב שלו מאפשר זרימת אוויר אופטימלית כדי לשמור על חום גבוה וקבוע לכל אורך זמן הבישול. גוף הנירוסטה שלו בעל בידוד עם סיבים קרמיים ששומר על החום הפנימי ואבן אפייה שתעזור לכם להוציא פיצות מושלמות.

לוגו של הסקירה

קומפקטי במיוחד: ROCCBOX ירוק / אפור

ה- ROCCBOX הוא קטן, קומפקטי, נייד ומפנק במיוחד. מפתיע כמה טוב אפשר להוציא מטאבון כל כך קטן.

4.5 15

ROCCBOX

מושלם למי שמחפש טאבון לתוך הבית

יתרונות

מתאים להבערה בגז או בעץ, ביצועים מעולים, נייד, קל לתפעול, עיצוב מרענן וצעיר, ציפוי סיליקון למניעת התחממות, בטיחותי לשימוש.

חסרונות

מבער עץ בתוספת תשלום, מעט יקר, כבד ביחס לגודל שלו.

קנה עכשיו ב- 450!

ירוק

קנה עכשיו ב- 450!

אפור

רוצים להתפנק בפיצה נפוליטנית איכותית בבית שלכם? או אולי לצלות בשר או דגים בטאבון, בלי לצאת מהמטבח? כל זה אפשרי עם ה- ROCCBOX.  הטאבון הביתי הזה יתאים לכם במיוחד אם אין לכם גינה או מרפסת שמאפשרת טאבון גדול יותר.

 

ה- ROCCBOX  מגיע עם מבער גז, אבל תוכלו לרכוש גם מבער עץ בנפרד אם תרצו להשתמש בו בחוץ ולקבל טעם וארומה של עישון. הוא מגיע לחום של 400 מעלות צלזיוס ב- 20 דקות ואז אתם יכולים להתחיל לחגוג. רק תבחרו מה לשים בו: פיצה,] בשר, דגים, ירקות כל מה שרק תרצו.

 

הטאבון הזה מאפשר לכל אחד להיכנס לעולם שנדמה שעד לא מזמן היה שמור רק לבעלי גינות. השימוש בגז מאפשר לעבוד איתו בבית, בבטיחות ונוחות מרבית ועדיין ליהנות מטעמים חדשים שלא הכרתם.

 

עם עיצוב צעיר ומרענן בשני צבעים לבחירה, אפור או ירוק, הוא יכול להפוך בקלות לחלק בלתי נפרד מהמטבח שלכם. הוא מגיע עם מעטפת סיליקון שמונעת מהחלק החיצוני להתחמם והופכת אותו בטוח לשימוש. גוף הטאבון עשוי נירוסטה לשמירה אופטימלית על חום פנימי ומשטח האפייה בנוי מאבן שמוט כדי להוסיף לכם טעמים חדשים ולספוג את הלחות שנוצרת בזמן הבישול. מד הטמפרטורה בצד הטאבון יראה לכם בכל רגע נתון את החום הפנימי כדי שתוכלו לשלוט עליו בקלות.

 

אמנם הוא נייד ומגיע עם ידית נשיאה מתחברת, אבל הוא כבר ביחס לגודל שלו. אז אם אתם מחפשים טאבון שיתאים לכם גם לשימוש בטבע, אולי כדאי שתבדקו את דגמי OONI שנמצאים ברשימה.

לוגו של הסקירה

המומלץ ביותר למתחילים: 12/16 Ooni Koda

פיצה איכותית תוך דקה, צלייה של בשר בקלות, מתאים לכל תנאי השטח ובמחיר משתלם בהחלט. מה עוד אפשר לבקש? 

4.5 15

12/16 Ooni Koda

מושלם במיוחד לאופה המתחיל

יתרונות

אין צורך בהרכבה, מתחמם עד 500 מעלות צלזיוס בזמן קצר, נייד וקומפקטי, קל לנשיאה, בידוד מעולה, מתאים לשימוש בבית בגינה או בשטח.

חסרונות

מופעל בגז בלבד.

קנה עכשיו ב- KSP!

12

קנה עכשיו ב- Balko!

12

קנה עכשיו ב- Balko!

16

קנה עכשיו ב- home 360!

16

אין יותר פשוט ממנו, כבר מהרגע הראשון. כל מה שתצטרכו לעשות זה להוציא אותו מהקופסה לפתוח את הרגליים שמקופלות בתחתית, להכניס את אבן האפייה לחבר לגז ואתם מוכנים. תוך 15-20 דקות הוא יגיע לחום המקסימלי של 500 מעלות ואתם תוכלו להתחיל ליהנות מפיצה אמיתית תוך 60 שניות, ירקות צלויים ואפילו דג או בשר משובחים.

 

Ooni Koda מגיע בעיצוב מלוטש, ללא ארובה, ושלוש רגליים מתקפלות ששומרות על היציבות שלו. תוכלו בקלות רבה לקחת אותו איתכם לארוחה בטבע. מעטפת הגוף עשויה פלדת פחמן קרה שעמידה בטמפרטורות גבוהות ופנים הטאבון בנוי מסיבים קרמיים שמבודדים בצורה אופטימלית ושומרים על החום בזמן האפייה או הבישול.

 

אם אף פעם לא השתמשתם בטאבון, Ooni Koda יהיה בשבילכם נחיתה רכה לעולם חדש של טעמים ואפייה. הוא מגיע בשני גדלים 12 אינץ' או 16 אינץ', רק תבחרו את הגודל שמתאים לכם. כבר לא חייב גינה גדולה, או אפילו מרפסת. תוכלו להניח אותו במטבח ועדיין לקבל את כל הטוב שיש לטאבון להציע.

לוגו של הסקירה

היוקרתי ביותר: 60*80 / 60*60 CLEMENTI FORNI

הטעם והארומה המעושנת אצלכם בגינה הפרטית. תתחילו לבשל כמו במסעדות הטובות ביותר בכל יום שתבחרו.

4.5 15

60*80 / 60*60 CLEMENTI FORNI

לבעלי גינה גדולה ולמי שמארח הרבה

יתרונות

איכותי ומקצועי, מגיע ל- 400 מעלות צלזיוס בזמן קצר, קיבולת גדולה, מופעל בגז, בעצי בעירה או בשילוב של השניים, קל ונוח לעבודה ולניקוי.

חסרונות

יקר, כבד, גדול ודורש מקום קבוע.

קנה עכשיו ב- 450!

60*60 כולל בסיס

קנה עכשיו ב- 450!

80*60 כולל בסיס

קנה עכשיו ב- 450!

60*60 ללא בסיס

קנה עכשיו ב- 450!

80*60 ללא בסיס

קנה עכשיו ב- 450!

דגם CLEMENTINO, 40*60

הטאבון של CLEMENTI לא רק מעוצב יפה אלא גם מביא תוצאות מעולות. רצפת התנור באזור הבישול בנויה מאבן שמוט יצוקה ששומרות על החום הפנימי כדי להעניק לפיצה שלכם בסיס מושלם ופריך. הוא מגיע עם מדחום, מערכת זרימת אוויר בארובה כדי לאפשר בקרת טמפרטורה טובה יותר, דלת נירוסטה ועיצוב כללי שמאפשר זרימת אוויר אחידה לאש הבוערת. התנור מבודד ברמת בידוד גבוהה מאוד והמשמעות היא שתוכלו להשתמש בטאבון לא רק לבישול מהיר בחום גבוה אלא גם לבישול איטי, ועם שליטה מלאה על החום הפנימי.

 

טאבון CLEMENTI ניתן להפעלה עם גז או עם עץ בעירה ויש לו אפשרות של עבודה משולבת. הוא מגיע לחום של 400 מעלות צלזיוס ב- 15-20 דקות. לא תוכלו להשתמש בו בתוך הבית, וגם בחוץ תצטרכו לבחור מקום קבע. הוא כבד מאוד ולא נייד, כך שברגע שתניחו אותו במקום שלו, לא תרצו להזיז אותו משם.

 

הטאבון מגיע בשני גדלים, 60*60 או 80*60 והוא מושלם למשפחות גדולות למי שאוהב לארח הרבה וצריך אזור אפייה ובישול גדולים. קיים דגם נוסף בסדרה הזו, CLEMENTINO , הוא קטן יותר (40*60) וגם מתחמם לאט יותר. למרות שהדגמים של  CLEMENTINO הם מהיקרים יותר, אתם מקבלים תמורה לכסף שלכם אז אם אתם רוצים להתפנק בטאבון של אחת החברות עם המוניטין הטוב בעולם, אולי יהיה לכם שווה  לחכות 40 דקות לחימום שלו.

סיכום

איך לבחור את הטאבון הביתי הטוב ביותר עבורכם?

טאבון ביתי טוב יכול להיות מסמר הערב בימי הקיץ החמים, כשיושבים בחוץ בגינה ומתכוננים לארוחת ערב. טאבון ביתי מגיע במגוון סגנונות ועיצובים וחשוב לדעת מה בדיוק צריך לבדוק לפני שתבחרו את הטאבון הביתי שלכם -בשביל זה אנחנו פה. הכנו עבורכם רשימה של כל מה שצריך לדעת על טאבון ביתי, כדי לעזור לכם לקבל את ההחלטה הנכונה ולהפיק את המקסימום מהטאבון שלכם.

 

צורת הבעירה יש שתי צורות בעירה בטאבון ביתי. הדרך הראשונה היא המסורתית יותר, והיא טאבון עץ. השנייה היא החדשה יותר והיא טאבון הפועל על גז. לכל אחת מהשיטות יש את היתרונות והחסרונות שלה ולכל אחד תתאים שיטה אחרת. טאבון עץ מספק טעם וארומה שקשה עד בלתי אפשרי להשיג בטאבון גז, אבל הוא גם מאתגר יותר לשימוש. הוא יתאים למי שמוכן להתעסקות רבה. צריך לדעת לשמור על חום קבוע כמו גם לדעת שלא כל סוגי העץ מתאימים לבעירה. טאבון עץ דורש תחזוקה רבה יותר מטאבון גז. טאבון גז קל בהרבה להפעלה והם מתחממים מהר יותר מטאבון עץ, אבל לא תקבלו בהם את טעם העישון המיוחד שיש לעץ.

 

החומר ואיכות הבנייה כשרוכשים טאבון ביתי חשוב לשים לב לחומרים מהם בנוי התנור ולאיכות הבנייה שלו. טאבון ביתי, בין אם הוא פועל עם גז או עם עץ, צריך להיות עם קירות מבודדים כדי לשמור על החום הפנימי. תבדקו שהתנור כולו מסוגל לשמור על החום הפנימי כדי שהאוכל יוכל להתבשל באופן שווה כל הזמן. אם אתם רוכשים טאבון נייד או טאבון לפנים הבית, חשוב מאוד לבדוק שיש לו בידוד טוב, כזה שישמור על החום הפנים הטאבון אבל גם יהיה בטיחותי למי שנמצא בקרבה שלו. אם אתם רוצים טאבון ביתי לגינה שלכם, תוכלו לבחור בין טאבון נירוסטה לטאבון שבנוי מאבן אבל קחו בחשבון שהוא דורש תחזוקה גבוהה יותר.

 

גודל – לפני הרכישה תנסו להעריך באיזו תדירות תשתמשו בטאבון ולאילו צרכים, ובהתאם לכך בחרו את הגודל המתאים ביותר לשימוש שלכם. בנוסף, חשבו מראש הכין אתם מתכוונים למקם את הטאבון. אמנם מדובר בשוק מצומצם יחסית, אבל עדיין המבחר הקיים מספיק, ומאפשר מגוון של גדלים שיכולים להתאים לכל פינה. חלק מהדגמים אפילו מתאימים למיקום על שולחן או דלפק. אם אתם רוצים לאחסן את הטאבון בזמן שהוא לא בשימוש, תחפשו דגם שמגיע עם גלגלים, כך הניוד שלו ממקום למקום יהיה קל בהרבה.

 

עיצוב – בחרו טאבון שיתאים לכם לסגנון העיצובי הכללי של הבית או הגינה. זה יכול להישמע מעט קטנוני, אבל אתם תיהנו הרבה יותר להשתמש בטאבון שכיף לכם להסתכל עליו. בנוסף, הסגנון וצורת הבנייה קשורה ישירות במטרות השימוש שלכם, כך שהשימוש העיקרי בטאבון עגול או מלבני שונים במקצת. 

שאלות ותשובות

מה עדיף, טאבון גז או עץ?

טאבון עץ הוא ללא ספק ההימור הטוב ביותר אם אתם רוצים טעמים אותנטיים של מסעדות. החיסרון הוא שלטאבון עץ לוקח יותר זמן להתחמם (לפעמים אפילו מספר שעות) והם דורשים השגחה ועבודה קבועה כדי לשמור על האש. בדיוק בגלל הסיבה הזו יצרניות טאבונים ביתיים החלו לייצר טאבון המופעל על גז. אז כמו במקרה של מנגל, אם אתם אוהבים את הטעם האותנטי של העישון והעף השרוף, עדיף לכם לקנות טאבון עץ. אם לעומת זאת, הטעם המעושן לא נמצא בראש סדר העדיפויות שלכם, ואתם מעדיפים טאבון שיתחמם מהר, יהיה בטיחותי יותר (במובנים מסוימים), והתחזוקה שלו קלה ופשוטה יותר, עדיף לכם ללכת על טאבון גז. ואם אתם לא בטוחים מה אתם מעדיפים או שתרצו להשתמש בגז ועץ לסירוגין, תקנו טאבון משולב.

מה אפשר להכין בטאבון ביתי?

הכל. טאבון ביתי הוא בעצם סוג של תנור הפועל עם אש חיה, משהו בין תנור אפייה רגיל לבין מנגל. האפשרויות להכנה בטאבון ביתי בלתי מוגבלות, תוכלו להכין בו דגים, בשר, פיצות, ירקות צלויים לחמים ומאפים שונים. כל אחד מאלה דורש חום אחר ומהירות בישול או אפייה שונה, אבל זאת לא בעיה, כי אתם יכולים לשלוט בחום הפנימי של הטאבון ולווסת אותו לעוצמה שתרצו. בדגמים שפועלים עם גז קל יותר לעשות זאת ואילו הדגמים שבוערים עם עץ הסקה דורשים מיומנות רבה יותר, אבל בכולם האופציות פתוחות.

מי הן החברות המובילות בשוק ?

השוק של טאבונים ביתיים הוא מאוד מצומצם ולא נפוץ כמו מנגל או מעשנות, אבל עדיין אפשר לראות שיש כמה שחקניות חזקות. מבחינת טאבון נייד חברת Ooni נחשבת כיום לטובה ולמשתלמת ביותר. בחישוב של עלות מול תועלת היא המנצחת. אחריה יש את חברת CLEMENTI שידוע באיכות המוצרים שלה והיא בעלת מוניטין ושם עולמי, אבל הטאבונים שלה מהיקרים בשוק. באמצע אפשר למצוא חברות כמו ROCCBOX ואפילו ל'אמגזית' הישראלית יש טאבון ביתי. בגלל שבארץ השימוש בטאבון הביתי חדש יחסית ועדיין לא נפוץ מאוד, יש מעט תחרות בשוק.

יש טאבון שמתאים לשימוש בתוך הבית?

בהחלט! אם אתם רוצים טאבון שיתאים לכם לשימוש בתוך הבית, תצטרכו לוותר על הטעם והארומה של העץ ולבחור בטאבון גז. יש לא מעט דגמים שמאפשרים שימוש בתוך הבית בהתאם להוראות הבטיחות של היצרן. Ooni Koda למשל, הוא בחירה מצוינת, במיוחד אם העולם הזה חדש לכם. חשוב שתבדקו את הגודל של הטאבון כדי שיתאים לכם למטבח או למקום בו תרצו להניח אותו.