איך לבחור משקל מטבח?
למרות שמדובר במוצר פשוט ובמחיר נמוך בהשוואה למוצרי מטבח אחרים, גם לפני שקונים משקל מטבח יש כמה דברים שכדאי לכם לדעת כדי לקבל את התמורה הטובה ביותר עבור הכסף שלכם. הרי לא הייתם רוצים לקנות משקל שיימצא את עצמו בסופו של דבר מעלה אבק על השיש או סגור בארון. בשביל זה אנחנו פה והכנו עבורכם רשימה של כמה דברים שכדאי שתחשבו עליהם לפני שתקנו משקל למטבח.
סוג המשקל
לפני שתתחילו לחפש, כדאי שתכירו את הסוגים השונים של משקלים למטבח שקיימים.
משקל דיגיטלי – זה הסוג הנפוץ ביותר כיום של משקל למטבח והוא גם כזה שיתאים לכל בשלן ביתי. למשקל דיגיטלי יש יכולת שקילה ממשקל נמוך מאוד, של כמה גרמים בודדים, ועד למשקל של כ-5 ק"ג. הוא מופעל לרוב על ידי סוללות. רובם קומפקטיים וקלים ביחס למשקל אנלוגי. רוב המשקלים הדיגיטליים יוכלו להראות לכם את המשקל כמעט באופן מיידי (בין שנייה לכמה שניות). לרוב הוא יהיה עשוי מזכוכית מחוסמת, אך ניתן למצוא כמה דגמים עשויים מפלדת אל חלד. משקל דיגיטלי טוב יגיע עם רגלי גומי או סיליקון בתחתית כדי למנוע ממנו לזוז על גבי משטח העבודה. תוכלו למצוא אותם במגוון רחב מאוד של צבעים ועיצובים, כך שבטוח תוכלו למצוא אחד שיתאים בדיוק למטבח שלכם.
משקל אנלוגי – הגרסה הקלאסית של המשקלים למטבח. הוא עובדים ללא צורך בסוללה, כך שאין סיכוי שתתקעו באמצע המתכון בלי משקל. רוב הדגמים כוללים בסיס שקילה גדול ורחב עם או בלי קערה. משקל אנלוגי גדול וכבד יותר ממשקל דיגיטלי, אז חשוב שתפנו לו מקום על משטח העבודה או בארון המטבח שלכם. אמנם תוכלו למצוא דגמים שיוכלו לשקול משקל מקסימלי של יותר מ-5 ק"ג, אך אין להם יתרון מובהק ביחס למשקל דיגיטלי פרט לעיצוב ווינטג'י שאולי יתאים למטבח שלכם יותר.
משקל כיס – משקל כיס מסוגל לשקול משקלים קטנים ברמת דיוק של שתי ספרות אחרי הנקודה העשרונית. (0.05 גרם). הם מתאימים בעיקר לשקילה של תבלינים או לנשיאה בגלל שהם קטן מאוד. אבל אם אין לכם צורך במדידה מדויקת של מידות קטנות מאוד של מוצרים, כדאי שתבחרו באחד משני הסוגים האחרים.
אחרי שהכרתם את סוגי המשקלים, הנה כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם לפני שקונים משקל למטבח.
רמת דיוק – מידת הדיוק של המשקל הוא כנראה הקריטריון החשוב ביותר, דיוק בשקילה היא המטרה העיקרית לשמה נועד המשקל וכדאי שיהיה כמה שיותר מדויק. סטייה של מיליגרמים אולי לא תעשה נזק למתכון שאתם כל כך מתאמצים בשבילו, אבל סטייה של יותר מגרם כבר עלולה לפגוע במתכון ואתם עלולים להתאכזב. כדי לשמור על רמת הדיוק שמציע המשקל (לרוב עם סטייה של עד 1 גרם), מומלץ מאוד לא להניח דברים כבדים יותר מהמשקל המקסימלי האפשרי ולהחליף סוללה אם אתם שמים לב לחוסר דיוק חריג בשקילה.
יחידות מידה – רוב המשקלים למטבח מגיעים עם אפשרות בחירה בין גרם (g./Kg) לפאונד (Oz/lb). בארץ בכל המתכונים משתמשים בגרמים, אך יש מי שעדיין משתמש בפאונדים, בעיקר מי שהגיע מארצות הברית והתרגל לכך. חלק מהמשקלים מגיעים עם אפשרות למדידת נוזלים, כך לא תצטרכו ללכלך כוס מדידה נוספת. בנוסף, בדקו כמה אפסים מופיעים אחרי הנקודה העשרונית. אם המשקל מסוגל לשקול מיליגרמים או שהוא מודד בקפיצות של גרם אחד כל פעם.
קיבולת מקסימלית – הקיבולת המקסימלית של משקל מטבח נעה בין 2 ק"ג ל- 5 ק"ג ואפשר למצוא גם קיבולת גבוהה יותר. מומלץ לבחור אץ המשקל עם הקיבולת הגבוהה ביותר בתקציב שלכם כדי שלא תצרו עליו עומס יתר. חשבו מה הייעוד שלכם למשקל ולפי כך תדעו איזה משקל מקסימלי מתאים לכם. אם אתם מודדים בעיקר כמויות קטנות של תבלינים או פרטי מזון קלים, ייתכן שגם משקל של 2 ק"ג יכול להספיק אבל אם אתם רוצים משקל שמתאים למתכוני אפייה, עוגות או אפילו למדידת משקל של בשר, תעדיפו אחד של 5 ק"ג או יותר.
עיצוב ותכונות נוספות – שטחי ככל שהנושא הזה יראה, עיצוב המשקל חשוב מאוד כי משקל שתאהבו את העיצוב שלכם יגרום לכם להשתמש בו יותר. ברוב המקרים אתם תשאירו את המשקל על משטח העבודה כדי שיהיה לכם זמין, אז תתאימו את העיצוב לטעם האישי שלכם. בנוסף, העיצוב חשוב גם מבחינה פרקטית. במקרה של אפייה למשל, כדאי שתבחרו משקל שיאפשר לכם להניח עליו קערה גדולה ועדיין להצליח לראות את הצג. הרבה מתכונים דורשים להוסיף חומרים אחד אחר השני (קודם קמח אחר כך סוכר ואולי גם קקאו). משקלים דיגיטליים רבים מאפשרים לאפס את המשקל כאשר יש עליו כבר קערה, כך תוכלו לשים 250 גרם קמח, לאפס את המשקל ולהוסיף 100 גרם סוכר שלי להוריד אץ הקערה מהמשקל. זה מקל על תהליך ההכנה וחוסך לכלוך רב של כלים.
מחיר- אמנם לא מדובר במחירים אסטרונומים, המחיר שלהם נע בין 50 ל- 200 שקלים ועדיין, כדאי לחשוב על התקציב שתהיו מוכנים להקדיש בשביל המשקל למטבח.